Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Europa, grupa A: CFR Cluj – TSKA Sofia - CONTINUARE Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ramona Alexandrescu

5 Ianuarie 2011
Vizualizari: 1837
Comentează add

Procuratura s-a sesizat din oficiu în privinţa preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a unei hotărâri judecătoreşti şi de ultraj.

Corneliu Vadim Tudor, în atenţia procurorilor

ramona-alexandrescu

Corneliu Vadim Tudor, s-a opus vehement somaţiei de evacuare a sediului central al partidului. Foto: Agerpres.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kövesi, a anunţat că procuratura s-a sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a unei hotărâri judecătoreşti şi infracţiunea de ultraj, după ce, marţi, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, s-a opus vehement somaţiei de evacuare a sediului central al partidului. 

"Competenţa de efectuare a cercetărilor în acest caz aparţine Parchetului de pe lângă ÎCCJ, având în vedere calitatea de europarlamentar a uneia dintre persoanele care au fost implicate în incident.

"Este dosarul înregistrat la Secţia de urmărire penală şi criminalistică şi vă asigur că dosarul va fi sancţionat cu celeritate", a declarat Laura Codruţa Kövesi.

Ea a precizat că în cazul lui Corneliu Vadim Tudor nu este necesară o autorizare specială pentru o cerere de luare a unei măsuri speciale.

"Imunitatea pentru un europarlamentar este imunitatea prevăzută de fapt în legislaţia naţională, este aceeaşi ca şi pentru senatorii şi deputaţii din Parlamentul României.

"Un astfel de aviz sau cerere de luare a unei măsuri preventive este supusă regulilor din legislaţia naţională. Deocamdată, pentru demararea investigaţiilor nu este necesară o autorizare specială în acest sens", a mai spus Laura Codruţa Kövesi.

Sindicatul Poliţiştilor şi Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti au luat atitudine ca urmare a gesturilor liderului PRM la adresa unor funcţionari aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu.

Altercaţii între membrii ai PRM şi executorul judecătoresc

Forţele de ordine au încercat marţi mai bine de 14 ore să-l evacueze pe liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, din sediul partidului de pe strada Emile Zola nr. 2, încercare soldată cu jigniri la adresa executorului judecătoresc, dar şi a poliţiştilor.

În timpul scandalului, liderul PRM i-a smuls cascheta unui poliţist, ameninţându-l atât pe poliţistul care s-a opus ca presa să intre în sediul partidului, cât şi pe superiorii acestuia că vor fi daţi afară. Până în momentul de faţă.

Poliţia Capitalei a emis doar un comunicat de presă din care însă nu reiese dacă se vor lua măsuri împotriva liderului PRM.

Comunicatul de presă precizează că din punct de vedere al normelor legale, poliţiştii desemnaţi au sprijinit organele de executare şi nu s-au implicat direct în activitatea de executare silită, nu au participat la forţarea sistemelor de închidere, la mutarea bunurilor sau la identificarea şi imobilizarea autovehiculelor care fac obiectul executării.

Surse judiciare din cadrul Poliţiei Capitalei spun că poliţiştii care au participat la evacuare au depus rapoarte privind evenimentul.

Acestea au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Membrii PRM au părăsit marţi seara sediul de pe strada Emile Zola, unde urma să continue procedura de inventariere a bunurilor şi finalizarea executării silite.

Reprezentanţii PRM insistă că evacuarea din sediu nu ar avea temei legal.


Etichete Vadim TudorprocurorultrajpoliţiePRMLaura Codruţa Kovesi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live