Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Felicia Mocanu

18 Decembrie 2017
Vizualizari: 613
Comentează add

Autorităţile sunt pregătite pentru a salva vieţi în eventualitatea unei catastrofe - a declarat astăzi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Corina Crețu: Sistemul 112 va fi modernizat cu fonduri europene

felicia-mocanu

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu. Foto: Arhivă.

Autorităţile sunt pregătite pentru a salva vieţi în eventualitatea unei catastrofe - a declarat astăzi comisarul european pentru politică regională,  Corina Creţu, la Conferinţa de lansare a proiectului "Multi Risc - Modulul I".

Principalul beneficiu al impementării proiectului constă în îmbunătăţirea serviciilor profesioniste pentru o gamă largă de urgenţe în misiuni de căutare - salvare. În acest scop, au fost achiziţionate de către IGSU, din fonduri europene, mijloace de intervenţie, precum motopompe remorcabile de mare capacitate, ambarcaţiuni de salvare şi autocamioane de intervenţie.

Proiectul se derulează în perioada decembrie 2016  - august 2018 şi are un buget total de 35 de milioane de euro. 

Scopul proiectului "Multi Risc - Modulul I" este acela de a îmbunătăţi capabilitatea de intervenţie în situaţii de urgenţă generate de alunecări de teren, cutremure sau inundaţii.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că, pe lângă acest proiect, vor mai fi demarate şi altele destinate formării de personal medical. 

Raed Arafat: Pe lângă conceptul de intervenţie, dacă aţi văzut până acum, mai este conceptul de intervenţie pe apă, pe mare, în Delta Dunării şi pe Dunăre şi conceptul de intervenţie amiabil, unde, din cele 600, 170 de milioane sunt destinate pentru ambianţa de căutare - salvare pentru Inspectoratul General de Aviaţie al MAI şi unde vor fi pentru căutare - salvare pe mare şi pe uscat, dar şi pentru zonele montane.

Elicopterele mari care urmează să fie achiziţionate vor avea şi capabilitatea de stingere incendii de pădure şi, bineînţeles, de transport multiple victime, dacă există necesitate de transport al mai multor răniţi.

Comisarul european Corina Creţu a afirmat că există posibilitatea ca sistemul de apeluri de urgenţă 112 să fie modernizat. 

Corina Creţu: Va fi refăcut pe fonduri europene întregul sistem, întreaga conexiune de apelare astfel încât, în timp foarte scurt, după ce un cetăţean a sunat la 112 ISU să poată interveni.


Etichete sistemul 112modernizarefonduri europenecomisarul european pentru politică regionalăCorina Creţu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live