Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

30 Ianuarie 2018
Vizualizari: 740
Comentează add

Guvernul român va prezenta Comisiei Europene propunerile de accelerare a absorbţiei fondurilor europene "până pe 23 februarie".

Corina Crețu: România trebuie să accelereze absorbţia de fonduri europene

andrei-serban

Comisarul european Corina Creţu (stânga) și premierul Viorica Dăncilă. Foto: gov.ro.

Un plan de acţiune pentru accelerarea utilizării fondurilor europene va fi pus la punct, până la 23 februarie, de autorităţile de la Bucureşti, cu sprijinul celor de la Direcţia de dezvoltare regională a Comisiei Europene.

Anunţul a fost făcut astăzi de comisarul european Corina Creţu, după prima întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

Comisarul european Corina Creţu a avertizat şi astăzi la guvern că România trebuie să accelereze absorbţia de fonduri europene, pentru că altfel există pericolul de a pierde banii europeni.

Corina Creţu a spus că există întârzieri în ceea ce priveşte dezvoltarea regională, transporturile şi construirea spitalelor regionale.

Ea a anunţat că până pe 23 februarie guvernul român s-a angajat să prezinte Comisiei Europene propunerile de accelerare a absorbţiei fondurilor europene.

Corina Creţu s-a referit şi la înscrierea Văii Jiului într-un program special.


Corina Creţu: "Am invitat România să aplice pentru a acţiona cu fondurile noastre pentru redresarea uneia dintre cele mai sărace zone din România, care este Valea Jiului. Cred că este o iniţiativă importantă de a intra în acest proiect pilot şi ar trebui ca România să joace un rol important, având în vedere experienţa pe care o are în domeniu".

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut la rândul ei că problemele Văii Jiului reprezintă o prioritate.


Viorica Dăncilă: "Valea Jiului este o prioritate pentru a o încadra în acest program pilot. Vom coopera şi pe viitor legat de acest lucru şi am convingerea, aşa cum vă cunosc, că putem să facem paşi importanţi pentru România atât din partea Guvernului român, Parlamentului European, dar mai ales a Comisiei Europene, în care noi ne punem mari speranţe".


Premierul Viorica Dăncilă a mai spus că se va ocupa în mod special de accesarea de fonduri europene pentru transporturi şi construirea de spitale regionale.


Etichete Guvernul românComisia Europeanapropunerile de accelerare a absorbţiei fondurilor europenecorina cretuviorica dancilapremiervalea jiului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live