Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Decembrie 2017
Vizualizari: 888
Comentează add

Comisarul european Corina Creţu consideră că România are şansa de a deveni un stat refondator al Uniunii Europene.

Corina Crețu: România are şansa de a deveni un stat refondator al UE

radiojurnal

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu. Foto: Arhivă.

După ce Marea Britanie va părăsi spaţiul comunitar, în martie 2019, România are şansa de a deveni un stat refondator al Uniunii Europene, crede comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Acest lucru este posibil, în contextul în care acum se poartă discuţii despre definirea viitorului Uniunii în formatul de 27 de state, a afirmat Corina Creţu la un dialog cu cetăţenii, pe care l-a avut la Academia de Studii Economice din capitală, ieri.

Corina Creţu: "Cred că pentru prima dată, România are ocazia unică de a fi parte a acestor dezbateri, pentru că noi, atunci când am devenit membri ai Uniunii Europene, am intrat într-o familie cu reguli deja scrise. Deci acum se scriu regulile şi în funcţie de vocea pe care o vom avea, vom putea să avem o voce puternică şi la formarea bugetului european, care va avea loc în mai. Faptul că România va deţine preşedinţia Uniunii Europene, a Consiliului European, în 2019, ne oferă o şansă extraordinară de a ne impune acele idei care avantajează şi vin în sprijinul cetăţenilor români".

Realizator: Comisarul european Corina Creţu a mai precizat că priorităţile României în perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în 2019, ar trebui să fie axate pe consolidarea economică şi reducerea decalajelor dintre regiuni, pe securitatea cetăţenilor şi a graniţelor


Etichete Comisarul european Corina CreţuRomâniastat refondatorUniunea Europeanaase

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live