Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Aprilie 2017
Vizualizari: 802
Comentează add

Comisarul european Corina Crețu va inaugura, alături de prim-ministrul Alexis Tsipras, tunelul din valea Tempi, ultimul tronson al autostrăzii care traversează Grecia.

Corina Crețu inaugurează un tunel care străbate muntele Olimp din Grecia

radiojurnal

Comisarul european pentru politică regională, Corin Creţu, în studioul RRA. Foto: Arhiva/Alexandru Dolea.

În perioada 5-7 aprilie, Comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, efectuează o vizită oficială în Grecia. La Atena, comisarul european se va întâlni miercuri, 5 aprilie, cu membrii Comitetului pentru Afaceri Europene și Politica Regională, din Parlamentul grec, apoi cu ministrul Georgios Stathakis și cu ministrul delegat Sokratis Famelos, responsabili cu portofoliile Energiei și al Mediului Înconjurător, precum și cu ministrul delegat Alexandros Charitsis, însărcinat cu fondurile politicii de coeziune.

În cursul după-amiezii, comisarul Crețu va participa la un dialog cu cetățenii.

Joi, Corina Crețu va inaugura, alături de prim-ministrul Alexis Tsipras, tunelul din valea Tempi, ultimul tronson al autostrăzii care traversează Grecia pentru a lega Atena de Salonic.

'Vorbim despre un proiect colosal, un adevărat simbol în ceea ce privește sprijinul de lungă durată acordat Greciei de către UE, deoarece construcția autostrăzii a început în anii '90 cu fondurile europene ale politicii de coeziune,' a declarat Corina Crețu înaintea vizitei sale.

Comisarul european a adăugat: 'În ceea ce privește politica regională, domeniul meu de competență, m-am angajat personal să ajut Grecia pe calea creșterii economice și a dezvoltării fiecărei regiuni în parte. Mă bucur să văd că eforturile noastre comune, împreună cu autoritățile naționale, au dat roade și au dus la accelerarea implementării proiectelor finanțate cu ajutorul fondurilor europene'.


Etichete Comisarul european pentru politica regionalăCorina Crețu,GreciaOlimptunel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live