Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Martie 2019
Vizualizari: 353
Comentează add

Corina Creţu: Europa are nevoie de mai multă coeziune

radiojurnal

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu. Foto: Arhivă.

Comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu, a declarat, astăzi, că Europa are nevoie de mai multă coeziune, pentru că regiunile Uniunii Europene fac faţă în mod diferit provocărilor care vor defini societatea noastră.

Corina Creţu participă la reuniunea Comitetului Regiunilor, care s-a întrunit la Cluj-Napoca pentru a discuta despre impactul politicii de coeziune a Uniunii Europene.

Ea a amintit despre discuţiile purtate în prezent la nivel european cu privire la schimbările - de la cele tehnologice, la cele climatice - care se aşteaptă să modifice şi să pună presiune pe regiuni, în efortul lor de dezvoltare:

Corina Creţu: Schimbările climatice, globalizarea, migraţia, automatizarea şi tehnologiile digitale au un impact diferit asupra regiunilor şi sectoarelor industriale din Uniunea Europeană. Unele regiuni şi companii fac faţă provocărilor şi presiunilor şi se adaptează mult mai bine schimbării, altele au dificultăţi şi se confruntă cu probleme.

Comisarul european a adăugat că România a beneficiat de alocări din bugetul comunitar care totalizează 30 de miliarde de euro, iar jumătate dintre investiţiile publice realizate în ţara noastră în ultimii 12 ani au fost cofinanţate de Uniunea Europeană.


Etichete comisarul european pentru dezvoltare regionalăCorina Creţureuniunea Comitetului Regiunilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live