Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Decembrie 2017
Vizualizari: 1321
Comentează add

Economia României trebuie să fie pregătită înainte de aderarea la zona euro - a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Corina Creţu: Economia trebuie să fie pregătită înainte de aderarea la euro

radiojurnal

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu. Foto: Arhivă.

Economia României trebuie să fie pregătită înainte de aderarea la zona euro - a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, la un dialog cu cetăţenii, organizat la Bucureşti.

Ea a vorbit şi despre pachetul lansat de Comisia Europeană săptămâna trecută prin intermediul căruia se oferă asistenţă tehnică statelor membre în vederea aderării la zona euro.

Corina Creţu: Din câte ştiu eu Banca Naţională Română şi autorităţile române de ani de zile se pregătesc pentru intrarea în zona euro, dar există exemple unde această intrare prematură şi nepregătită a fost ca un bumerang pentru economiile respective. O economie trebuie pregătită foarte bine. Comisia Europeană a adoptat săptămâna trecută pachetul privind Uniunea Economică şi Monetară şi în acest pachet Comisia Europeană oferă asistenţă tehnică statelor membre care doresc să adere.


Etichete aderarea la zona euroeconomiecomisarul european pentru politică regionalăCorina Creţu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live