Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Martie 2017
Vizualizari: 1140
Comentează add

Bucureştiul ar putea să atragă cele 2 miliarde de euro pe care le are la dispoziţie din banii europeni, a spus comisarul european, Corina Creţu.

Corina Crețu: Centura Capitalei și autostrăzile, priorități pentru CE

radiojurnal

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea (stânga) și comisarul european Corina Crețu (dreapta). Foto: Arhivă.

Bucureştiul ar putea să atragă cele 2 miliarde de euro pe care le are la dispoziţie din banii europeni, a spus comisarul european, Corina Creţu.

În cadrul unei întâlnii cu edilul şef al Capitalei, oficialul european a precizat şi care sunt proiectele prioritare ce pot beneficia de fonduri de la Bruxelles.

Corina Creţu: Din punctul nostru de vedere, al Comisiei Europene, centura Capitalei, alături de Autostrada Sibiu-Piteşti şi Autostrada Ploieşti-Bacău, reprezintă priorităţi esenţiale în perioada următoare. Bucureştiul mai are la dispoziţie 41 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a clădirilor publice, este programul cel mai popular, pentru că cetăţenii văd încă din prima lună beneficiile în factura energetică.

Realizator: După întâlnirea cu comisarul european, Corina Creţu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat câteva proiecte care ar putea primi finanţare din fonduri europene.

Gabriela Firea: Înfiinţarea reţelei utilitare pentru biciclete, piste de biciclete şi locuri de parcare, 250 kilometri. Valoarea estimată ar fi de 50 de milioane de euro. Aş adăuga pasajul denivelat Petricani, pasajul denivelat Andronache, prelungirea Ghencea - Domeneşti. Există licitaţie pentru studiul de fezabilitate şi valoarea estimată ar fi de 35 de milioane de euro.

Realizator: Potrivit reporterului nostru Atena Teognoste, primarul general a precizat că pot fi accesate fonduri şi pentru modernizarea reţelelor de termoficare, dar în acest scop trebuie adoptată mai întâi strategia energetică a Capitalei.


Etichete comisar europeancorina cretuprimargabriela fireabucurestiproiecte europeneautostradapiste biciclete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live