Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Ianuarie 2021
Vizualizari: 982
Comentează add

Corespondentul RRA în Israel, Dragoș Ciocîrlan, este primul jurnalist din SRR care a fost vaccinat cu serul Pfizer împotriva SARS-CoV-2, la Tel Aviv.

Corespondentul RRA în Israel, primul jurnalist din SRR vaccinat anti-Covid

radiojurnal

Foto arhivă

În Israel continuă campania de vaccinare cu serul produs de compania americană Pfizer.

Corespondentul RRA în Israel, Dragoș Ciocîrlan, este primul jurnalist din Societatea Română de Radiodifuziune care a fost vaccinat astăzi cu serul Pfizer împotriva SARS-CoV-2, la Tel Aviv.

A doua doză urmează să îi fie administrată peste trei săptămâni. Suntem acum în direct cu corespondentul nostru, bună seara.


Reporter: Bună seara.


Realizator: Care este protocolul de vaccinare când ești programat? Cum se desfășoară?


Reporter: Eu am fost programat pentru vaccinare la centrul amenajat în incinta Complexului expozițional Tel Aviv de către Casa de Sănătate /.../. Știam că voi fi programat în această săptămână și am primit mesajul dimineață să mă prezint. Totul se desfășoară firesc, nu este aglomerație, deoarece te prezinți la ora la care ești programat. După ce se verifică documentele, ești îndrumat spre o linie de vaccinare. Trebuie să menționez că fiecare linie de vaccinare este dotată cu un computer care este conectat online la Sistemul Național de Vaccinare. Domnișoara care m-a vaccinat mi-a pus câteva întrebări, între care dacă am alergie, dacă am avut COVID-19, m-a întrebat dacă am avut febră în ultimele zile, în timp ce completa un formular de vaccinare. Apoi și-a pregătit serul și mi l-a administrat în brațul drept. A urmat o jumătate de oră în care m-am aflat sub monitorizarea personalului medical de la centrul de vaccinare, într-un salon cu fotolii albe.


Realizator: Ai avut reacții adverse?


Reporter: Nu, n-am avut reacții adverse, doar în prima oră am simțit o ușoară amorțeală în partea superioară a brațului drept, unde am fost vaccinat, care a dispărut după vreo oră.


Realizator: Care este situația infectărilor în Israel, în acest moment?


Reporter: Au fost vaccinate împotriva coronavirusului, în prezent, în jur de 1.400.000 de persoane. În weekendul următor începe vaccinarea cu a doua doză.

Guvernul israelian s-a întrunit pentru a stabili, astăzi, măsuri pentru oprirea răspândirii.

Planul Ministerului Sănătății din Israel se referă la închiderea aproape totală, inclusiv închiderea sistemului de învăţământ, și acest plan se pare că va intra în vigoare începând de vineri.

Premierul Netanyahu și ministrul sănătății, Edelstein, au cerut populației să facă un ultim efort pentru un blocaj strâns și imediat, în paralel cu vaccinarea.


Realizator: Mulțumesc, Dragoș Ciocîrlan.


Etichete exclusiv radioisraeljurnalistdragos ciocirlansrrtel avivvaccinarecovidpfizer-biontech(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live