Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Iunie 2017
Vizualizari: 2469
Comentează add

În cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu au fost dezvelite ieri 6 noi stele pe Aleea Celebrităţilor din Parcul Cetăţii.

Coregraful Ohad Naharin, la Festivalul de Teatru de Teatru de la Sibiu

radiojurnal

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Foto: Carmen Vulcan.

În cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu au fost dezvelite ieri 6 noi stele pe Aleea Celebrităţilor din Parcul Cetăţii.

Au fost, astfel, onoraţi actorul Marcel Iureş, compozitorul Vasile Şirli, regizorii Philippe Genty din Franţa şi Rimas Tuminas din Lituania, regizorul, dramaturgul şi actorul american, Robert Wilson, şi dansatorul şi coregraful israelian, Ohad Naharin.

Acesta din urmă a suscitat un mare interes prin spectacolul care va fi prezentat şi astăzi şi va putea fi văzut, de asemenea, într-un film documentar ce îi este dedicat.

El a stat de vorbă cu reporterul RRA Mihaela Helmis despre prezenţa sa la Sibiu. 

Ohad Naharin: "Simt că această ceremonie e o prelungire a aprecierii pe care o au sibienii pentru artă şi e uimitor ce poate organiza un oraş de această dimensiune, atât de divers şi de mare calitate. Am participat la multe festivaluri în carieră, dar festivalul de la Sibiu e în vârf, şi oamenii, şi oraşul. Am doar sentimente şi gânduri bune. Toţi cei pe care i-am întâlnit aici mi-au produs o foarte puternică impresie. Viaţa mea s-a schimbat, e înainte şi după acest festival, unde m-am simţit minunat".  

Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se încheie astăzi.

Din cauza ploii, o parte dintre spectacolele de stradă ar putea fi amânate, însă în săli se anunţă o ultimă seară de excepţie.

Spectacolul de patrimoniu "Faust", în regia lui Silviu Purcărete, îl va aduce pe scenă pe actorul Miklós Bács, care a fost onorat de echipa festivalului cu Premiul Virgil Flonda.

Se spera că la ora 22 vor fi condiţii de desfăşurare pentru focurile de artificii care încheie, în mod tradiţional, acest festival.


Etichete Aleea Celebrităţilor din Parcul CetăţiiFestivalul Internaţional de Teatru de la SibiuOhad Naharin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live