Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. OMUL CU CHITARA (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

25 Octombrie 2019
Vizualizari: 836
Comentează add

Ministrul de finanţe de la Seul a declarat că ar fi dificilă menținerea ţării sale în rândul celor considerate state în curs de dezvoltare, având în vedere statutul economic.

Coreea de Sud renunţă la statutul de "țară în curs de dezvoltare"

sergiu-stet

 Uzină de aluminiu      Foto: Arhivă.

Organizaţia Mondială a Comerţului nu va mai recunoaşte Coreea de Sud ca ţară în curs de dezvoltare, demers susţinut de autorităţile de la Seul.

BBC amintește că decizia are loc după ce administraţia preşedintelui SUA, Donald Trump, a lansat acuzaţii conform cărora unele ţări, între care şi Coreea de Sud, profită de pe urma statutului de "stat în curs de dezvoltare", acordat de OMC.

Preşedintele Donald Trump susţine că acesta este "un tratament preferenţial injust". Coreea de Sud, a patra mare economie a Asiei, a folosit privilegiile acestui statut pentru a-şi proteja sectorul agricol şi, în prezent, impune un tarif de peste 500% pentru unele importuri de orez.

Totuşi, ministrul de finanţe de la Seul, Hong Nam-ki, a declarat că este dificilă menținerea ţării sale în rândul celor considerate ca stat în curs de dezvoltare, având în vedere statutul economic al Coreei de Sud. El a adăugat că guvernul va face tot posibilul pentru a proteja sectorul agricol.


Etichete OMCOrganizaţia Mondială a ComerţuluiCoreea de Sudstatutagricultură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live