Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

3 Martie 2020
Vizualizari: 1177
Comentează add

Coreea de Sud este ţara cea mai grav afectată în afara Chinei, cu mai mult de 4.800 de cazuri. Mai mult de 30 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Coreea de Sud a declarat "stare de război" pt a putea gestiona COVID-19

sergiu-stet

  Foto: facebook.com/WHO.

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a declarat stare de război în ţară, pentru a putea gestiona mai bine situaţia epidemiei de coronavirus.
 
BBC amintește că în acest moment, Coreea de Sud este ţara cea mai grav afectată în afara Chinei, cu mai mult de 4.800 de cazuri. Mai mult de 30 de persoane şi-au pierdut viaţa.
 
Preşedintele a transmis miniştrilor că ţara a intrat în război împotriva îmbolnăvirilor de coronavirus. El a cerut tuturor celor din guvern să treacă la sistemul de urgenţă, de 24 de ore din 24.
 
Mai mult de jumătate din cazurile din Coreea de Sud au fost legate, până în prezent, de o sectă religioasă numită Biserica Shincheonji a lui Iisus, dar oficialii medicali sunt îngrijoraţi că virusul s-a extins în comunitatea mai largă, în special în jurul celui mai afectat oraş, Daegu. Prioritatea va fi aceea de a testa cei 2,5 milioane de locuitori din al patrulea oraş al ţării.

Etichete Coreea de SudMoon Jae-incoronavirusCOVID-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live