Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

30 Decembrie 2011
Vizualizari: 1788
Comentează add

La o zi după funeraliile fostului lider Kim Jong-il, decedat pe 17 decembrie, Kim Jong-Un, fiul acestuia, a fost proclamat "lider suprem al partidului, al armatei şi al poporului", în cadrul unei uriaşe adunări, la Phenian.

Coreea de Nord "nu îşi va schimba politica"

alexandru-zugravu

Kim Jong-un, noul lider al Coreei de Nord. Foto: Reuters.

Coreea de Nord nu-şi va schimba politica sub noul ei conducător Kim Jong-Un şi nu va discuta cu actualul guvern sud-coreean, a avertizat Comisia de Apărare Naţională, percepută drept structura cea mai puternică a regimului comunist nord-coreean.

"Diferiţii responsabili politici din lume şi marionetele lor din Coreea de Sud trebuie să înţeleagă că nu va fi nicio schimbare", spune Comisia de apărare într-un comunicat difuzat de agenţia oficială a regimului.

"Lumea trebuie să vadă limpede cum milioanele noastre de soldaţi şi de cetăţeni, strâns uniţi în jurul scumpului nostru conducător Kim Jong-Un pentru a transforma tristeţea în curaj şi lacrimile în forţă, vor ajunge la victoria finală", se mai arată în comunicat.

Joi, la o zi după funeraliile fostului lider Kim Jong-il, decedat pe 17 decembrie, Kim Jong-Un, fiul acestuia, a fost proclamat "lider suprem al partidului, al armatei şi al poporului", în cadrul unei uriaşe adunări, la Phenian.

Totodată, Nordul a promis Sudului că îl va face să plătească pentru acţiunile neprieteneşti de după moartea lui Kim-tatăl: anume faptul că doar două delegaţii sud-coreene au fost lăsate să treacă graniţa pentru vizita de adio şi că activişti sud-coreeni au lansat, cu ajutorul unor baloane şi fluturaşi incitând la insurecţie faţă de dinastia Kim.

Preocupate de stabilitatea peninsulei coreene, puterile regionale au început consultări, iar Washingtonul tocmai a anunţat că adjunctul secretarului de stat Kurt Campbell va merge în China, Coreea de Sud şi Japonia pentru a discuta ultimele evoluţii din Coreea de Nord.


Etichete Coreea de NordpoliticăconducătorKim Jong-ilKim Jong-UnPhenian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live