Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

15 Aprilie 2013
Vizualizari: 1355
Comentează add

Comunitatea internaţională este îngrijorată că sărbătoarea din Coreea de Nord ar putea fi un prilej pentru lansarea de rachete.

Coreea de Nord marchează 101 ani de la naşterea fondatorului său

alexandru-zugravu

Ceremonii militare în Coreea de Nord. Foto: Reuters

Coreea de Nord sărbătoreşte luni 101 ani de la naşterea fondatorului său, Kim il-Sung.

Nepotul acestuia, Kim Jong Un, liderul actual al Republicii Democrate Populare, i-a vizitat mausoleul în cursul dimineţii, potrivit agenţiei oficiale de ştiri preluată de principalele canale media ale lumii.

O zi de sărbătoare, cu steaguri şi pancarte pe străzile Phenianului, dar precedată de ameninţări militare la adresa Coreii de Sud, a Japoniei şi Statelor Unite şi care nu este exclus să fie marcată şi prin lansarea de rachete, fapt ce îngrijorează comunitatea internaţională.

În peninsula coreeană este acum ora 16:00, aşa că temerile celor care anticipează cel puţin o lansare de rachetă balistică mai au până să se risipească.

E vorba de două rachete Musudan cu rază medie, adică teoretic 4000 de kilometri, ce pot lovi, pe lîngă vecinele considerate neprietene din regiune, şi insule americane din Pacific.

Retorica belicoasă din ultimele săptămâni ale regimului comunist e văzută de analişti ca o nevoie de a întări poziţia liderului suprem şi a asigura supravieţuirea regimului.

Secretarul de stat american John Kerry îşi încheie la Tokyo un turneu asiatic ce a mai inclus Coreea de Sud şi China, iar ca o concluzie a contactelor din aceste zile a subliniat: "Un lucru e sigur, suntem uniţi".

John Kerry a invitat Coreea de Nord să revină cu responsabilitate la masa negocierilor pentru denuclearizare.


Etichete Coreea de NordJaponiaStatele UniteCoreea de SudChinasărbătoareKim Jong UnKim Jong IlKim il-Sung

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live