Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

19 Decembrie 2011
Vizualizari: 1765
Comentează add

Kim Jong-un, unul dintre fii fostului lider coreean Kim Jong-il, a preluat prerogativele după moartea tatălui său. În aceeaşi zi Coreea de Nord a efectuat un test cu o rachetă cu rază scurtă de acţiune.

Coreea de Nord, în doliu după decesul lui Kim Jong-il Coreea de Nord, în doliu după decesul lui Kim Jong-il - Conține video Coreea de Nord, în doliu după decesul lui Kim Jong-il - Conține galerie foto

razvan-stancu

Nord coreenii au ieşit în stradă pentru a deplânge moartea liderului autoritar Kim Jong-il. Foto: Reuters.

Nord coreenii au ieşit în număr mare în stradă pentru a deplânge moartea liderului autoritar Kim Jong-il, informează Reuters.

Televiziunile au prezentat imagini cu străzi pline de oameni care plângeau la aflarea veştii privind moartea fostului lider.

Televiziunea de stat de la Phenian a anunţat în cursul dimineţii că preşedintele Coreei de Nord Kim Jong-il a încetat din viaţă.

Îmbrăcată în negru, prezentatoarea care a făcut public decesul liderului comunist  nu şi-a putut reţine lacrimile când a anunţat că Kim Jong-il a încetat din viaţă sâmbătă, din cauza suprasolicitării fizice şi mentale.

Găsiţi aici profilul de ţară al Coreei de Nord

Kim Jong-il avea 69 de ani şi se crede că era bolnav de mai mulţi ani.

Video: Nord coreenii au ieşit în stradă pentru a deplânge moartea lui Kim Jong-il. Sursa: Reuters.

În 2008 el a suferit un accident cerebral şi timp de mai multe luni nu a fost văzut în public.

Kim Jong-il se afla la conducerea statului comunist din 1994, după moartea tatălui său, Kim Ir-sen.

Acum, după cum a relatat agenţia oficială de stat nord-coreeană, succesor i-a fost desemnat cel de-a treilea fiu al său, Kim Jong-un.

Citiţi aici biografia noului lider al Coreei de Nord, Kim Jong-un.

Funeraliile au fost fixate pentru data de 28 decembrie, la Phenian.

Kim Jong-il a devenit primul lider succesor din dinastia comunistă, în 1994, în urma morţii tatălui său, Kim Il-sen, care a deţinut titlul de "preşedinte etern".

Agenţia de presă nord-coreeană, de stat, a informat că autorităţile au decretat până pe 29 decembrie doliu naţional în ţară, iar funeraliile lui Kim Jong-il vor avea loc pe 28 decembrie.

Demonstraţie de forţă

Coreea de Nord a efectuat luni, ziua în care a anunţat moartea liderului său Kim Jong-il, un test de rachetă cu rază scurtă de acţiune, în largul coastelor sale de est, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citată de AFP.

"Coreea de Nord a procedat la un tir de testare a unei rachete cu rază scurtă de acţiune, în această dimineaţă.

"Testul a fost urmărit îndeaproape de autorităţile noastre militare", a declarat un oficial guvernamental nord-coreean, citat de agenţie, care nu a precizat identitatea acestuia.

Testarea acestei rachete balistice, cu o rază de acţiune de 120 de kilometri, nu are legătură cu moartea lui Kim Jong-il, a apreciat această sursă.

Coreea de Sud, care tehnic se află încă în război cu vecinii din nord, a recomandat cetăţenilor să îşi desfăşoare activităţile economice cotidiene însă a pus în alertă forţele militare.


Etichete Coreea de NordKim Jong-ilrachete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live