Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

25 Februarie 2018
Vizualizari: 353
Comentează add

Membri ai delegaţiei la nivel înalt a Coreei de Nord prezente la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, Coreea de Sud, au declarat că Phenianul este deschis pentru discuţii cu SUA.

Coreea de Nord deschisă pentru un dialog cu SUA

radu-dobritoiu

Membri ai delegaţiei la nivel înalt a Coreei de Nord prezente la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, în Coreea de Sud, au declarat că Phenianul este deschis pentru discuţii cu SUA, a indicat duminică biroul de presă al preşedinţiei sud-coreene.

„Preşedintele Moon a evidenţiat că dialogul SUA-Coreea de Nord trebuie să aibă loc în curând pentru o îmbunătăţire a relaţiilor între Coreea de Sud şi Coreea de Nord şi pentru soluţionarea problemelor din Peninsula Coreea”, menţionează comunicatul emis de preşedinţia de la Seul, după întâlnirea avută de preşedintele sud-coreean Moon Jae-in cu delegaţia nord-coreeană, la Pyeongchang, informează Reuters.

„Delegaţia nord-coreeană a fost la rândul ei de acord că relaţiile dintre Coreea de Nord şi SUA trebuie să se dezvolte în paralel cu cele dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord, arătând în acelaşi timp că (Phenianul) este suficient de deschis pentru un dialog Coreea de Nord-SUA”, adaugă preşedinţia sud-coreeană.

Delegaţia oficială nord-coreeană este condusă de generalul Kim Yong Chol, cunoscut drept un partizan al liniei dure a Phenianului.

La ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice asistă şi fiica şi consiliera preşedintelui american Donald Trump, Ivanka. Oficiali americani au exclus însă o întâlnire cu delegaţia nord-coreeană.


Etichete Coreea de Norddialog Phenian SUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live