Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Iamandi

26 Martie 2015
Vizualizari: 1056
Comentează add

Șeful anchetatorilor tragediei aviatice GermanWings, în care au murit 150 de oameni, spune că avionul a fost coborât intenționat de către copilot.

Copilotul GermanWings a permis pierderea de altitudine "în mod voluntar"

ionut-iamandi

Cursă aeriană GermanWings. Foto: facebook.com/germanwings. 

Șeful echipei de investigatori ai tragediei aviatice GermanWings a declarat că atunci când avionul s-a prăbușit, la manșă era copilotul cursei.

"Copilotul era singur in cabina cand a actionat voluntar pentru coborarea avionului", a spus reprezentantul anchetatorilor. 

Procurorul Brice Robin a mai adăugat că pe toata durata coborarii avionului, din cabina s-a auzit respiratia copilotului, ceea ce inseamna ca acesta era in viata.
 
"Copilotul a acționat butonul de coborâre a avionului dintr-un motiv pe care nu îl știm, dar care ar putea fi interpretat ca o intenție conștientă de a distruge avionul", a spus procurorul Robin.
 
Comandantul nu a mai putut intra în cabină
 
Citând informații obținute dintr-una din cele două cutii negre ale avionului, procurorii francezi au spus că după ce a părăsit la un moment dat cabina de pilotaj, comandantul avionului nu a mai putut reintra în cabină din cauză că accesul nu i-ar mai fi fost permis de către copilot.
 
Cealaltă cutie neagră a avionului nu a fost încă găsită, a spus Brice Robin.
 
Numele pilotului și al copilotului cursei Barcelona-Dusseldorf nu au fost facute publice. Procurorul Robin a spus doar că pe copilot îl chema Andreas și avea 28 de ani.
 
Cursa Airbus 320 de la Barcelona la Duesseldorf s-a prăbușit marți în Alpii francezi, ducând la moartea tuturor celor 150 de oameni aflați la bord. Autoritățile spun că avionul a coborât în opt minute de la altitudinea de croazieră de 13.000 de metri până la 2.000 de metri.

Etichete GermanWingscopilotavionul prăbușit în Alpiprăbușirea intenționată a avionuluiAlpii franceziprocurorul Brice Robincursa Barcelona DusseldorfAndreas Lubitz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live