Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Izabela Aivăncesei

14 Februarie 2016
Vizualizari: 853
Comentează add

90% dintre copii folosesc cel puţin o reţea socială, iar 33% dintre ei îţi expun în mod public informaţiile postate şi chiar datele personale.

Copiii și internetul Copiii și internetul - Conține audio

izabela-aivancesei

90% dintre copii folosesc cel puţin o reţea socială, iar 33% dintre ei îţi expun în mod public informaţiile postate şi chiar datele personale, arată studiile Salvaţi copiii
 Cercetarea organizaţiei relevă faptul că unul din doi copii a fost victimă a diverselor forme de hărţuire în mediul online. Incitarea publică la ură şi discriminare împotriva unei categorii de persoane în spaţiul off line, dar şi prin intermediul mijloacelor de comunicare online sunt sancţionate penal, cu toate acestea mesajele nu sunt filtrate şi simpla accesare a unui motor de căutare ne arată uşurinţa cu care copiii pot intra în contact cu acest conţinut.
  Analiza conţinutului din mediul online mai arată că mesajele instigatoare la ură sunt îndreptate cu precădere către minorităţi,  persoane cu dizabilităţi şi atei.
Ce măsuri trebuie să ia o persoană care este victima discriminării şi a hărţuirii, cum pot fi protejaţi copii de astfel de manifestări pe internet, aflaţi din reportajul Izabelei Aivăncesei de mai jos.


Etichete Salvați Copiiiinternetrețele socialecopiii și internetul

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live