Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

26 Decembrie 2021
Vizualizari: 2062
Comentează add

Românii de pretutindeni a avut o ediție specială de Crăciun, cu colinde și obiceiuri păstrate de românii din afara granițelor.

Copiii românilor din afara granițelor vă colindă de Craciun! Copiii românilor din afara granițelor vă colindă de Craciun! - Conține audio Copiii românilor din afara granițelor vă colindă de Craciun! - Conține video

luminita-voinea

Copiii de la Școala Europa Nova din Bruxelles. Sursa: Mirela Niță Sandu

Copiii românilor din Grecia îi colindă pe ascultătorii Radio România Actualități, de sărbătoarea Crăciunului.

Căci, oriunde sunt duși de viață, indiferent pe ce meleaguri se află, românii noștri au sărbători tradiționale pe care le păstrează an de an și le transmit, din generație în generație, copiilor și nepoților.

In Grecia, copiii , încurajați de părinți și de profesorii Școlii Dacia din Atena, cântă colinde și trăiesc bucuria Nașterii Domnului cu gândul la bunici, la  rude, la România.

Primiți urările lor  la Românii de pretutindeni:


Copiii românilor din Grecia sunt încurajați de Daniela Popescu, profesor  de limba română, cea care conduce Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena.

Este o româncă ce are grija ca tradițiile, limba română, identitatea națională să nu fie uitate de românii noștri din Grecia. Iar Scoala de Limba Română Dacia din Atena continuă, de ani buni de zile, să rămână insula de românitate atât de necesară  peste hotare.

Colindele copiilor din Spania

Crăciunul, sărbătoarea Nașterii Domnului,  este o sărbătoare a bucuriei și a înțelegerii.

Aceasta sărbătoare aduce pace și fericire în sufletele oamenilor. Este o zi a darurilor. Oferim daruri pentru că răspundem la darul iubirii lui Dumnezeu pentru noi.  

Parintele Eugen Barz păstoreste comunitatea de români din Parla, din apropierea Madridului. O comunitate mică, de aproximativ patru mii de români, dar pentru care sărbătorile sunt sfinte și se petrec  româneste.

Din Spania,   Asturias ,  vin acum  urările copiilor pentru rudele lor din România. Toate adunate de Antonela Pohoată, un om special, cea care îi învață limba română pe copiii românilor din Spania.  

Tradiții prin ochi de copii, concert de Crăciun  la Roma

Înțelepciunea, recunoștința, mulțumirea pentru tot ceea ce primim sunt valori pe care ar trebui să le prețuim mai mult, nu numai acum, de Crăciun, ci pe tot parcursul anului.  

Iar cel mai frumos alfabet al credinței sunt colindele, pentru că vedem bucuria vieții veșnice în colinde.

Aceste tradiții minunate se păstrează și în Italia, acolo unde avem una dintre cele mai numeroase comunități de români.

La inițiativa colegei noastre, Elena Postelnicu, corespondent Radio România în Italia, are loc, de șase  ani, un concert minunat de Crăciun , prezentat de copii români din Italia.

"Tradiții prin ochi de copii" este un conncert pe care Elena  reușește sa îl realizeze  alături de Accademia di Romania din Roma, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei și Asociația italiană "Insieme per l'Athos".

Video în link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/AccademiaDiRomania/videos/416819570197999

Colinde românești în inima Europei

Sărbătoarea Crăciunului adună familia în jurul bradului.  În marea familie a  Școlii Europa Nova din, Bruxelles, un proiect susținut de Secretariatul General al Guvernului, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni,  Moș Craciun a poposit  încărcat de cadouri.  

Copiii si profesorii vin  cu urări speciale  la "Românii de pretutindeni".

Mirela Niță Sandu, profesor și vicepreședinte la Școala  Europa Nova Bruxelles, un om dedicat meseriei,  care îi învață pe copiii din comunitate  limba română și le împărtășește valorile și tradițiile românești, pentru a le duce mai departe din generație în generație, vine să ne colinde la Românii de pretutindeni.

Audio:Spiritul românesc răzbate oriunde. Luminița Voinea și Amalia Bojescu, echipa emisiunii "Românii de pretutindeni",  vă urează sărbători luminate de credință și bunătate  

Să nu uităm  semnificațiile  spirituale, simbolistica și tradițiile străvechi ale Crăciunului, indiferent unde ne duc valurile vieții.

Crăciun fericit!

Audio: Românii de pretutindeni, ediția din 25 decembrie 2021


Etichete Exclusiv Radiodiasporacolindecrăciun,comunitățitradițiiobiceiuriRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live