Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

10 Ianuarie 2022
Vizualizari: 321
Comentează add

Majoritatea copiilor din România spun că sunt îngrijoraţi de calitatea aerului pe care îl respiră, arată o analiză sociologică realizată de organizaţia Salvaţi Copiii.

Copiii români, „îngrijoraţi de calitatea aerului respirat”

Majoritatea copiilor din România, mai bine de două treimi, spun că sunt îngrijoraţi de calitatea aerului pe care îl respiră şi peste trei sferturi dintre ei se declară dispuşi să facă schimbări în viaţa lor pentru a reduce daunele aduse mediului, arată rezultatele unei analize sociologice realizate de organizaţia Salvaţi Copiii.

Copiii ştiu multe lucruri despre poluare, considerat un subiect de interes, dar afirmă că nu primesc suficiente informaţii despre problemele climatice şi de mediu la şcoală şi cred că politicienii români nu acţionează suficient pentru a le preveni şi reduce. Defrişarea este principala problemă pentru care copiii doresc ca Guvernul român sa ia măsuri imediate, urmată de deşertificare, încălzirea globală şi risipa de alimente, mai reiese din cercetarea derulată de Salvaţi Copiii.

Administraţia Prezidenţială lansează mâine în dezbatere publică Raportul "Educaţia privind schimbarile climatice şi mediul în şcoli sustenabile", considerat un prim pas pentru a dezvolta concret o strategie în acest sens, ale cărei baze sunt puse printr-o lege specifică promulgată azi de preşedintele Klaus Iohannis.


Etichete (ii)analizasalvaticopiii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live