Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Iulie 2021
Vizualizari: 206
Comentează add

Copiii între 12 și 17 ani se vor putea vaccina anti-COVID și cu serul produs de compania Moderna.

Copiii între 12 și 17 ani se vor putea vaccina anti-COVID și cu Moderna

radiojurnal

  Foto: facebook/Ro Vaccinare.

Copiii între 12 și 17 ani se vor putea vaccina anti-COVID și cu serul produs de compania Moderna, începând de luna viitoare, pe lângă cel de la Pfizer.

Anunțul a fost făcut de coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care a mai spus că este posibil ca din septembrie să le fi administrată a treia doză de vaccin angajaților din sistemul sanitar și persoanelor cu risc crescut de infectare.

Cu detalii, redactorul RRA, Andrei Șerban.


Reporter: Este posibil ca din luna septembrie să înceapă administrare celei de-a treia doze de vaccin anti SARS-CoV-2 cadrelor medicale, bătrânilor de peste 65 de ani și bolnavilor cronici, dacă acest lucru va fi stabilit de Agenția Europeană a Medicamentului. Anunțul a fost făcut de coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care a mai spus că probabil persoanele care au trecut prin boală nu vor mai primi al doilea rapel.


Valeriu Gheorghiță: Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul de trecere prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză de vaccin, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun.


Reporter: Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că de săptămâna viitoare tinerii între 12 și 17 ani vor putea să se vaccineze și cu doze produse de Moderna, pe lângă cele de la Pfizer.


Etichete vaccinvaccinare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live