Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (* Meteo * Sport) Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Iunie 2021
Vizualizari: 178
Comentează add

Copiii, în special cei din ciclul primar, au resimțit puternic efectul negativ al izolării din ultimul an.

Copiii au resimțit puternic efectul negativ al izolării din ultimul an

florin-lepadatu

Foto arhivă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Copiii, în special cei din ciclul primar, au resimțit puternic efectul negativ al izolării din ultimul an, potrivit unui raport realizat de instituția Avocatului Poporului privind impactul pandemiei COVID-19 asupra sănătății mintale a copiilor.

Chiar și după reluarea școlii cu prezență fizică, efectele perioadei de izolare sunt prezente.

Una dintre soluții ar fi creșterea numărului de consilieri școlari, după cum transmite Diana Surdu: "Raportul relevă experiențele trăite de copii și adolescenți în perioada pandemiei de COVID-19: școli închise, evenimente anulate, lipsa interacțiunii zilnice cu membrii familiei, cu prieteni, cu colegi, izolarea, incertitudinea au impact negativ asupra sănătății lor mintale și consecințe dăunătoare de durată asupra dezvoltării cognitive, emoționale, comportamentale. În plus, învățământul online impersonal și distant a antrenat dificultăți de a performa.


Consilier Cornelia Cor: Unul din trei copii s-a confruntat cu stări de anxietate, având nevoie de consiliere și de asistență psihoemoșională, procentul crescând la peste 50% în cazul adolescenților, mergând chiar spre consecințe deosebit de grave, tentative de suicid.

Specialiștii Avocatului Poporului s-au confruntat cu lipsa datelor la nivel național al instituțiilor de profil. Ei au constatat că accesul la servicii medicale de specialitate - psihiatrie pediatrică - este unul limitat, numărul medicilor de profil este redus, doar 260 de medici cu această specializare la nivel național. Doar 22 de centre de sănătate mintală pentru copii funcționează în România, iar în județele Călărași, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Sălaj și Vrancea ele nu există."


Etichete grădiniţăcopii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live