Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 August 2017
Vizualizari: 548
Comentează add

Este o zi dificilă pentru locuitorii insulei care stau în case vechi, chiar de sute de ani; turiştii au fost în panică şi încă mai sunt, unii au ales să plece.

Copii salvaţi de sub casele dărâmate de cutremurul din Ischia

radiojurnal

Cutremur în insula Ischia din Italia, august 2017. Foto: Twitter.com.

Cutremurul din insula italiană Ischia, în largul coastelor oraşului Napoli, s-a produs la o adâncime de doar 5 kilometri, nu 10 cum fusese anunţat iniţial.

În urma seismului şi-au pierdut viaţa cel puţin două persoane, iar alte 39 de au fost rănite după ce mai multe clădiri de patrimoniu s-au prăbuşit.

Cu ultimele informaţii de la faţa locului, redactorul Radio România Actualităţi, Cristina Grecu.

S-a înceiat operaţiunea de salvare a trei copii prinşi sub dărâmături. După ce azi-noapte a fost scos micuţul Pascal, în vârstă de numai 7 luni, cu puţin timp în urmă, pompierii au reuşit să îi scoată pe rând şi pe fraţii lui, în vârstă de şapte şi 11 ani.

Toată familia este acum în siguranţă, copiii sunt la spital împreună cu mama lor şi se pare că nu au răni. Directorul spitalului declara dimineaţă că bebeluşul Pascal a mâncat şi este foarte cooperant. Bilanţul victimelor pare să se stabilizeze: 39 de răniţi, majoritatea cu fracturi, unul în stare mai gravă şi două decese, aşa cum spuneaţi şi voi.

Există şi 2600 de persoane evacuate, până la verificarea condiţiilor în care sunt locuinţele lor avariate. Am văzut aici biserici crăpate, am văzut ziduri căzute.

Este o zi dificilă pentru locuitorii insulei care stau în case vechi, chiar de sute de ani; turiştii au fost în panică şi încă mai sunt, unii au ales să plece, sunt cozi la casele de bilete din porturi.

Să sperăm că situaţia se va stabiliza, în cele din urmă lucrurile par să se liniştească.
 


Etichete copii salvatiIschiacutremur

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live