Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

21 Aprilie 2013
Vizualizari: 1141
Comentează add

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său, Barack Obama au anunţat o creştere a coordonării între serviciile secrete ale celor două ţări în combaterea terorismului.

Cooperare ruso-americană pentru combaterea terorismului

alexandru-beleavski-moscova

Trupe ale FBI. Foto: Reuters.

Preşedinţii rus şi american s-au înţeles să-şi consolideze cooperarea în combaterea terorismului, o decizie impulsionată de atentatul de la Boston.

În primul rînd, se va accentua coordonarea între serviciile de informaţii ale celor ţări,

Într-o convorbire telefonică ce a avut loc la iniţiativa liderului rus, Vladimir Putin i-a transmis preşedintelui Barack Obama condoleanţe în legătură cu atentatul terorist de la Boston.

Cei doi lideri au mai subliniat interesul pentru o creştere a coordonării între serviciile secrete ale celor două ţări în combaterea terorismului internaţional, a informat Serviciul de presă al Kremlinului.

Anterior, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că serviciile secrete ruse şi americane se vor afla în contact, în scopul clarificării amănuntelor legate de atentatul de la Boston, menţionând existenţa a numeroase informaţii contradictorii şi neconfirmate privind identitatea teroriştilor.

Rusia aşteaptă precizări în legătură cu aceste informaţii, a spus Dmitri Peskov, reamintind că în mesajul transmis preşedintelui Barack Obama, imediat după atentate, Vladimir Putin a declarat că în caz de nevoie Rusia este gata să acorde întregul său concurs în investigarea atentatului.


Etichete Vladimir PutinBarack ObamaTerorismservicii secretecooperare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live