Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

11 Aprilie 2022
Vizualizari: 294
Comentează add

Convorbiri între cancelarul Austriei şi preşedintele Rusiei

alexandru-beleavski

 Foto: Arhivă.

Cancelarul Austriei a avut luni, 11 aprilie, la Moscova, convorbiri cu preşedintele Vladimir Putin, caracterizând discuţiile drept foarte directe, deschise şi dure, iar într-un interviu acordat televiziunii ruse, ministrul de externe, Serghei Lavrov, a spus că acţiunile militare ale Rusiei nu vor fi oprite până la stabilirea unui acord final de pace.
 
Conform TASS, care citează agenţia austriacă APA, cancelarul Nehammer a descris discuţia ca foarte deschisă, directă şi dură, subliniind că principalul său mesaj a fost că războiul din Ucraina trebuie să ia sfârşit, pentru că în acest război pot fi doar învinşi de ambele părţi. El l-a chemat pe liderul rus să pună capăt ostilităţilor, subliniind că sancţiunile împotriva Rusiei vor rămâne în vigoare şi vor fi înăsprite atât timp cât în Ucraina mor oameni.
 
Cancelarul austriac a declarat de asemenea că cei vinovaţi de crime de război comise la Bucea sau în alte localităţi trebuie traşi la răspundere. Pe de altă parte, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru televiziunea Rossia 24, a subliniat că declaraţiile şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell, care a susţinut soluţia militară a conflictului din Ucraina, sunt ieşite din comun şi reprezintă o cotitură foarte serioasă în politica UE şi, în general, a Occidentului condus de SUA.
 
Ea demonstrează, a spus Lavrov, că Occidentul transformă definitiv Ucraina într-un instrument pentru a subordona Rusia. Serghei Lavrov a declarat de asemenea că operaţiunea militară rusă este destinată să pună capăt cursului SUA şi altor ţări occidentale în direcţia dominării totale pe arena internaţională.
 
Serghei Lavrov a declarat de asemenea că Rusia preferă negocierile, dar nu va opri ostilităţile, până când în cadrul lor nu se va ajunge la un acord definitiv.
 

Etichete Karl NehammerVladimir Putinaustriarusiaucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live