Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 20 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Iulie 2019
Vizualizari: 313
Comentează add

Putin şi Zelenski au discutat chestiuni ce ţin de reglementarea situaţiei din sud-estul Ucrainei și activitatea comună privind întoarcerea acasă a persoanelor aflate în detenţie.

Convorbirea telefonică între Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski

sergiu-stet

  Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov. Foto: Arhivă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că prima convorbirea telefonică dintre președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a avut loc în cursul zilei de joi, a durat 20 de minute și a fost o discuţie "pragmatică".
 
"A fost prima conversație introductivă a celor doi președinți. A fost prima lor convorbire la telefon. Nu a mai existat un alt contact între ei", a declarat reprezentantul Kremlinului. Potrivit lui Peskov, "conversația a fost destul de pragmatică" și a durat "aproximativ 20 de minute".
 
De asemenea, Dmitri Peskov a subliniat importanţa acestei prime conversații dintre Putin și Zelenski. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut joi, o primă discuţie la telefon cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin - scrie presa rusă.
 
Potrivit secretarului de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, conversația telefonică a avut loc la inițiativa părții ucrainene. Acesta a mai precizat anterior că Putin şi Zelenski au discutat despre chestiuni ce ţin de reglementarea situaţiei din sud-estul Ucrainei și activitatea comună privind întoarcerea acasă a persoanelor aflate în detenţie în cele două ţări.
 
În plus, a menţionat Peskov, în timpul convorbirii telefonice, cei doi lideri au ajuns la un acord privind continuarea acestor eforturi la nivel de experți. "A fost discutată și posibilitatea continuării contactelor în formatul Normandia", a adăugat Dmitri Peskov. Convorbirea telefonică dintre Putin şi Zelenski a fost confirmată şi de serviciul de presă al Biroului Preşedintelui de la Kiev.
 
Potrivit unui comunicat, "problema cheie discutată în timpul conversaţiei telefonice dintre Volodimir Zelenski și Vladimir Putin a fost eliberarea marinarilor ucraineni".
 
De asemenea, Kievul subliniază că Zelenski şi Putin au discutat şi despre "întoarcerea în Ucraina a altor cetățeni ucraineni care se află (în detenţie, n.red) pe teritoriul Federației Ruse". Potrivit agenţiei RBC, aceasta este prima discuţie între Putin şi Zelenski de la alegerea acestuia din urmă în funcţia de preşedinte al Ucrainei.

Etichete Vladimir PutinVolodimir ZelenskiDmitri Peskov,UcrainaRusiaDonbasCrimeea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live