Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

31 Octombrie 2019
Vizualizari: 726
Comentează add

Angela Merkel a declarat că susţine eforturile Ucrainei de a instaura pacea în Donbas și a salutat progresele înregistrate în procesul de dezangajare a forţelor din orașul Zolote.

Convorbire telefonică Volodimir Zelenski - Angela Merkel

sergiu-stet

  Cancelarul Angela Merkel. Foto: Arhivă.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avut o conversaţie la telefon cu cancelarul german, Angela Merkel, subiectul central al discuţei fiind pregătirea următoarei reuniuni în aşa-numitul format Normandia, un proces de negociere pentru soluţionarea conflictului din Donbas la care participă Ucraina, Germania, Franţa şi Rusia.
 
"Președintele Ucrainei a informat-o pe Angela Merkel cu privire la situația de securitate din Donbas, menționând importanța poziției Germaniei în sprijinul țării noastre", se arată într-un comunicat al Biroului Preşedinţiei de la Kiev.
 
La rândul său, Angela Merkel a declarat că susţine eforturile Ucrainei de a instaura pacea în Donbas și a salutat progresele înregistrate în procesul de dezangajare a forţelor din Zolote, oraş din Donbas considerat un sector-cheie pe linia frontului.
 
În acest context, Zelenski şi Merkel au mai abordat problema retragerii forţelor situate în apropierea localității Petrivske, proces care ar trebui să înceapă după şapte zile de respectare deplină a regimului de încetare a focului.
 
Totodată, preşedintele ucrainean şi cancelarul german au discutat despre tranzitul pentru gazele ruseşti prin Ucraina, în special în contextul consultărilor trilaterale Ucraina-UE-Rusia din 28 octombrie de la Bruxelles. Astfel, Merkel şi Zelenski au convenit asupra necesităţii de a consolida cooperarea în această chestiune.

Etichete Angela MerkelVolodimir ZelenskiDonbasZolote

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live