Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

4 Mai 2019
Vizualizari: 574
Comentează add

Printre subiectele discutate s-au numărat situaţia din Venezuela şi posibilitatea încheierii unui nou acord nuclear între Statele Unite, Rusia şi China.

Convorbire telefonică Donald Trump - Vladimir Putin

doina-saiciuc

Vladimir Putin și Donald Trump. Foto: Arhiva- commons.wikimedia.org.

Preşedintele american, Donald Trump, a discutat ieri telefonic cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Printre subiectele discutate s-au numărat situaţia din Venezuela şi posibilitatea încheierii unui nou acord nuclear între Statele Unite, Rusia şi China.

Primul lucru pe care președintele Trump l-a menționat în conferința de presă de la Casa Albă cu privire la discuția telefonică a fost acela că liderul de la Kremlin nu va interfera în situația în deteriorare din Venezuela.

Donald Trump: El nu are de gând deloc să se implice în Venezuela altfel decât că i-ar plăcea să vadă ceva pozitiv întâmplându-se pentru Venezuela.

Președintele Trump și-a contrazis implicit secretarul de stat Mike Pompeo, care nu mai departe de joi spunea: "Nu numai că Rusia s-a implicat în Venezuela, ci pur și simplu a invadat Venezuela, cum au făcut-o înainte cubanezii".

Președintele Trump a arătat în aceeași conferință de presă că a discutat cu Vladimir Putin despre posibilitatea încheierii unui acord nuclear de către Statele Unite, Rusia și China.

Donald Trump: Chinezii, am vorbit deja cu ei, doresc foarte mult să facă parte din acel acord.

Președinții Trump şi Putin au discutat despre ceea ce liderul de la Casa Albă a ridiculizat încă o dată drept "farsa rusească" - investigația procurorului special Mueller privind interferența Rusiei în alegerile din 2016.

Donald Trump a spus că Vladimir Putin a zâmbit în legătură cu cele relevate de raportul Mueller.

Donald Trump: A început ca un munte și s-a sfârșit ca un şoarece.

Președintele Trump nu l-a avertizat pe cel rus să nu se amestece în viitoarele alegeri prezidențiale americane din 2020.


Etichete putintrumpvenezuela

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live