Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Aprilie 2022
Vizualizari: 372
Comentează add

Ministrul de externe B. Aurescu a discutat la telefon cu secretarul american de stat, Antony Blinken, despre consecințele agresiunii militare ilegale a Rusiei împotriva Ucrainei.

Convorbire telefonică Bogdan Aurescu - Antony Blinken

radiojurnal

Bogdan Aurescu. Foto: facebook/MAE.

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a discutat astazi la telefon cu secretarul american de stat, Antony Blinken, despre consecințele agresiunii militare ilegale a Rusiei împotriva Ucrainei și eforturile aliate de a răspunde, despre sprijinul concret pentru Ucraina și despre o serie de aspecte de cooperare bilaterală din cadrul Parteneriatului Strategic România-Statele Unite.

Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat evaluările părții române privind evoluțiile de securitate pe Flancul Estic al NATO și la Marea Neagră și acțiunile complexe ale  autorităților romane în sprijinul Ucrainei, la nivel politic, logistic și umanitar, inclusiv prin intermediul hub-ului umanitar de la Suceava.

Secretarul de stat Antony Blinken a adresat ministrului Aurescu mulțumirile deosebite ale SUA pentru rolul regional asumat de Romania si pentru susținerea oferită Ucrainei și altor parteneri vulnerabili din regiune, inclusiv Republicii Moldova.

Bogdan Aurescu a subliniat importanța implementării rapide a deciziilor Summitului extraordinar al NATO din 24 martie, în special crearea accelerată a Grupului de Luptă în România, ca prim pas pentru echilibrarea și consolidarea prezenței NATO pe Flancul Estic, pe termen lung.


Etichete romaniasuaantony blinkenbogdan aurescuucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live