Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

28 Iulie 2014
Vizualizari: 1254
Comentează add

Preşedintele american Barack Obama a avut o convorbire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu în încercarea de a găsi o soluţie pentru conflictul cu organizaţia Hamas.

Convorbire telefonică Barack Obama - Benjamin Netanyahu

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Preşedintele SUA Barack Obama (stânga) şi premierul israelian Benjamin Netanyahu, în Israel (martie 2013). Foto: captură youtube.com

Preşedintele american Barack Obama a avut o convorbire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi a spus, între altele, că o soluţie pe termen lung a conflictului trebuie să prevadă inclusiv dezarmarea grupărilor teroriste şi demilitarizarea Fâşiei Gaza.

Intervenţia preşedintelui SUA vine la două zile după ce Cabinetul israelian a respins în unanimitate o iniţiativă a secretarului de stat american John Kerry, care, potrivit presei israeliene, se referea doar la solicitările organizaţiei teroriste Hamas.

Un înalt funcţionar american a menţionat că anumite informaţii publicate în ultimele zile în presa israeliană despre eforturile secretarului de stat John Kerry sunt inexacte.

Presa israeliană subliniază că preferinţa Administraţiei Obama pentru anumite ţări, precum Turcia şi Qatar, care sprijină organizaţia teroristă Hamas, nu aduce o soluţie pentru Fâşia Gaza.

Organizarea unei conferinţe internaţionale la Paris fără invitarea părţilor implicate readuce în atenţie o problemă a strategiei actualei administraţii de la Washington în ceea ce priveşte Orientul Mijlociu.

Hamas a încercat duminică jocul cu "cine trage ultimul", dar nu a mers.

Cu toate că anunţase că acceptă o încetare a focului de la ora 14:00, Hamas a continuat să tragă cu rachete.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că guvernul israelian va lua toate măsurile necesare pentru protejarea populaţiei israeliene. 

Presa israeliană evocă posibilitatea unei "ferestre umanitare" pentru populaţia civilă din Fâşia Gaza, în contextul sărbătorii musulmane Eid Al-Fitr, care a început aseară şi care marchează încheierea postului de Ramadan.

Atacurile palestiniene cu rachete au continuat sporadic în timpul nopţii.


Etichete IsraelFâşia GazaHamasSUApalestinieniofensivăarmataatacuriBarack ObamaBenjamin Netanyahuconvorbiresecuritate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live