Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

17 August 2014
Vizualizari: 1245
Comentează add

Aproape 2 mii de tone cu ajutoare umanitare din Rusia sunt blocate de câteva zile la frontiera cu Ucraina. Convoiul îşi va relua drumul, după verificări, sub egida Crucii Roşii.

Convoiul cu ajutoare ruseşti, aproape la graniţa cu Ucraina

sorin-motatu

Convoiul cu ajutoare. Foto: captură youtube.com

Luptele continuă în estul Ucrainei, unde un avion MIG al armatei ucrainene a fost doborât de separatiştii pro-ruşi.

Agenţiile de presă relatează că primele camioane ale unui convoi rusesc care transportă ajutoare în estul Ucrainei au fost văzute aproape de graniţa cu Ucraina.

Kievul şi Moscova au convenit asupra procedurii pe care ar trebui să o urmeze convoiul pentru a trece frontiera.

Aproape 2 mii de tone cu ajutoare umanitare din Rusia pentru populaţia din estul Ucrainei sunt blocate de câteva zile la frontieră.

Convoiul, care se întinde pe mai mult de 3 kilometri, este compus din 300 de camioane, care transportă alimente, medicamente, saci de dormit şi generatoare electrice portabile.

Convoiul se va deplasa din Rusia în Ucraina, sub egida Crucii Roşii, care spune că mai aşteaptă încă să primească garanţii de securitate, înainte de a pune în mişcare coloana de camioane.

Creşterea tensiunilor din ultimele zile în Ucraina a determinat guvernul german să organizeze la Berlin o reuniune a miniştrilor de externe rus şi ucrainean Serghei Lavrov şi Pavlo Klimkin, în prezenţa şefilor diplomaţiilor din Germania şi Franţa.

Înainte de reuniune, şeful diplomaţiei germane a afirmat că speră să obţină 'un acord de încetare a focului durabil' în Ucraina.

Guvernul de la Kiev a susţinut acum două zile că armata sa a distrus parţial o coloană de blindate ruse care ar fi pătruns pe teritoriul său. Informaţia a fost dezminţită însă de Moscova.

În ultimele zile, separatiştii pro-ruşi au afirmat că au primit întăriri din Rusia, într-o înregistrare video postată pe internet.

Ucraina acuză de asemenea Rusia că a livrat separatiştilor noi echipamente militare în ultimele 24 de ore. 


Etichete UcrainaKievconvoiRusiaajutoareDonbasCrucea Rosiemilitariseparatişticamioaneavion

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live