Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Octombrie 2016
Vizualizari: 1448
Comentează add

Guvernul a cerut Curţii Constituţionale să verifice constituţionalitatea legii conversiei împrumuturilor în franci elveţieni.

Conversia creditelor în franci elveţieni la Curtea Constituţională

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Propunerea legislativă privind conversia creditelor în franci elveţieni a ajuns la Curtea Constituţională. Guvernul a contestat propunerea pentru că, în forma în care a fost adoptată de Camera Deputaţilor, a ajuns să fie mai mult decât o măsură de protecţie socială, au precizat pentru RRA surse din executiv.

Actul normativ prevede că cei care s-au împrumutat în franci elvetieni îşi vor putea plăti creditele la cursul din ziua acordării împrumutului de către bancă fără plafonarea sumelor creditate.

În plus vor putea beneficia de această protecţie şi cei care şi-au convertit deja creditele în urma unor înţelegeri cu băncile. Într-o primă reacţie, liderul PNL Alina Gorghiu şi-a exprimat nemulţumirea că executivul nu a anunţat din timp că va ataca propunerea legislativă. Alina Gorghiu consideră că nu sunt motive ca legea conversiei să fie respinsă de Curtea Constituţională. 


Etichete CHFCurtea Constituţionalăcreditefranci elveţieniretroactivconversiebănci

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live