Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

6 Decembrie 2013
Vizualizari: 1950
Comentează add

Miniştrii de justiţie din UE au ajuns la un compromis privind o ordonanţă de indisponibilizare a conturilor bancare, care să faciliteze recuperarea creanţelor transfrontaliere.

Conturile datornicilor din UE, "blocate de creditori"

cerasela-radulescu

Foto: Arhivă.

Conturile datornicilor din orice stat al Uniunii Europene vor putea fi blocate de creditori.

Miniştrii de justiţie din ţările Uniunii Europene au ajuns la un compromis privind o ordonanţă asiguratorie europeană de indisponibilizare a conturilor bancare, care să faciliteze recuperarea creanţelor transfrontaliere, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru companii.

Propunerea aparţinea Comisiei Europene, ca măsură de sporire a încrederii în tranzacţiile comerciale din cadrul pieţei unice.

Propunerea facilitează cererile transfrontaliere de recuperare şi oferă creditorilor o mai mare siguranţă privind recuperarea creanţelor lor.

Aceasta face parte din programul justiţie pentru creştere al comisiei, care are drept obiectiv valorificarea potenţialului spaţiului comun de justiţie al UE în favoarea comerţului şi a creşteri economice.

Miniştii de justiţie din UE nu au ajuns însă astăzi la un acord privind propunerea Comisiei Europene referitoare la reforma protecţiei datelor susţinute de Comisia Europeană, spune comisarul pentru Justiţie, Viviane Reding.

"Sunt dezamăgită, pentru că acordul SWIFT privind protecţia datelor - şi care se află pe masa discuţiilor de aproape 2 ani, să nu uităm acest lucru - ar fi fost foarte important atât pentru cetăţenii noştri, ale căror date trebuie să fie protejate, la fel şi pentru companiile noastre care trebuie să profite de piaţa unică digitală, dar nu cu orice preţ şi acest lucru l-am spus miniştrilor", a mai spus Viviane Reding. 

Ministrul de justiţiei Robert Cazanciuc a participat la întâlnire din partea României.


Etichete UEjustiţieBruxellescomisarul pentru JustiţieViviane RedingComisia Europeanădatornicicreditoriconturi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live