Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

7 Aprilie 2017
Vizualizari: 703
Comentează add

Poliţiştii de frontieră vor verifica în trei baze de date documentele de călătorie ale tuturor persoanelor, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Controlul la graniţe este înăsprit

-

   Arhivă foto.

Controalele la toate graniţele României sunt înăsprite de vineri, 7 aprilie, odată cu aplicarea noului regulament european referitor la intrarea şi ieşirea de pe teritoriul statelor membre ale Uniunii.

Poliţiştii de frontieră vor verifica în trei baze de date documentele de călătorie ale tuturor persoanelor, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

"Bazele de date în care se vor efectua verificări includ Sistemul de informaţii Schengen, baza de date a Interpolului privind documentele de călătorie furate şi pierdute, precum şi bazele de date naţionale. Verificările permit statelor membre să se asigure că persoanele respective nu reprezintă o ameninţare pentru ordinea publică, securitatea internă sau sănătatea publică, în scopul îmbunătăţirii securităţii Uniunii Europene şi a cetăţenilor acesteia", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Alexandra Popescu.  

Din cauza verificărilor sistematice, dar şi pentru că se apropie Paştele şi încep vacanţele, se estimează că va creşte timpul de aşteptare la graniţă pentru efectuarea formalităţilor.


Etichete Sistemul de informaţii SchengenInterpolcontroldocumentepaşapoarte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live