Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Septembrie 2021
Vizualizari: 190
Comentează add

Cei patru bărbați reținuți pentru atacul asupra a doi jurnalişti și a unui activist de mediu într-o pădure din Suceava au fost eliberați și vor fi cercetați sub control judiciar.

Control judiciar pentru cei acuzați de agresiunile din Suceava

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Cei patru bărbați reținuți pentru atacul asupra a doi jurnalişti și a unui activist de mediu într-o pădure din Suceava au fost eliberați și vor fi cercetați sub control judiciar.
 
Ei fuseseră reținuți după o anchetă de amploare în care au fost mobilizați peste 30 de polițiști, însă ulterior procurorul de caz a dispus măsura cercetării în libertate pentru infracțiuni de lovire și pentru purtare abuzivă.
 
Ministrul de interne, Lucian Bode, a calificat cazul ca fiind inacceptabil în secolul XXI și a spus în același timp că este de neînțeles.
 
Lucian Bode: Este de neînțeles ce s-a întâmplat acolo, având în vedere, pe de o parte, faptul că cei care exploatau masa lemnoasă acolo s-a dovedit că o făceau legal, Garda Forestieră a spus acest lucru; doi, doi jurnaliști și un activist de mediu își făceau datoria. Pentru mine este de neînțeles cum s-a ajuns la aceste violențe.
 
Președintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților, Iulian Bulai, a anunțat că l-a invitat marți la Parlament pe ministrul de interne, Lucian Bode, pentru a discuta despre acest caz.
 
Şi șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România a afirmat în urma incidentelor de la Suceava că autoritățile naționale trebuie să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertății presei.

Etichete suceavapadurejurnalistiactivist de mediuagresiunicontrol judiciar(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live