Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

22 Ianuarie 2020
Vizualizari: 588
Comentează add

Recomandări ale autorităţilor medicale italiene pentru evitarea răspândirii coronavirusului din China

Controale medicale pe aeroporturile italiene

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 

În acest weekend începe Noul An chinezesc, în care milioane de chinezi călătoresc în străinătate, iar aeroporturile internaţionale italiene Fiumicino Roma şi Malpensa Milano sunt în alertă. O atenţie deosebită va fi acordată zborului de astăzi, dinspre Wuhan la Roma.

Toate cele şapte companii aeriene cu curse dinspre China, de pe orice aeroport, fie cu zboruri directe, fie cu escală, trebuie să-şi controleze pasagerii şi echipajele - este decizia luată de autorităţile medicale italiene pentru a se evita contaminarea altor persoane şi răspândirea acestui coronavirus misterios din China şi în Peninsulă. Sunt patru sau cinci zboruri pe zi, aproximativ 60 în total până la finalul lunii, care  vor fi controlate.

La terminalul Sosiri de pe cele două aeroporturi au fost amplasate mai multe panouri informative asupra gravităţii acestei boli şi a importanţei contactării unui medic în cazul în care se consttă anumite simptome.

Pasagerii oricum sunt întrebaţi dacă au dureri în gât sau sunt răciţi şi în situaţia unu răspuns afirmativ imediat sunt consultaţi de un medic, într-un cabinet amenajat special în aeroport. Pacienţii cu probleme vor fi izolaţi într-o ambulanţă şi transportaţi de urgenţă la spitalele de boli infecţioase din Roma sau Milano, iar doctorii sunt echipaţi în aşa fel încât să nu fie contaminaţi.

"Evaluaţi posibilitatea de a amâna călătoriile care  nu sunt necesare sau oricum vaccinaţi-vă contra gripei cu cel puţin două săptâmâni înainte de călătorie" - sunt câtevea dintre sfaturile Ministerului Sănătăţii de la Roma, faţă de cetăţenii care intenţionează să călătorească înspre sau dinspre Wuhan, oraşul în care a apărut acest virus. Aceste recomandări sunt scrise în italiană şi engleză, chiar şi pe panourile informative anplasate sprecial, în aceste zile, în cele două aeroporturi internaţionale de la Roma şi Milano. Din mesajele de prevenire nu lipsesc simptomele comune: febra, tusea seacă, durerile de gât şi dificultăţi în respiraţie. 


Etichete ItaliacoronavirusChinaFiumicionoMalpensaWuhan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live