Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Vasilescu

4 August 2016

Măsura este temporară și a fost introdusă în Austria,Germania, Danemarca,Suedia și Norvegia

Controale la frontiera internă în anumite țări din spațiul Schengen Controale la frontiera internă în anumite țări din spațiul Schengen - Conține audio

daniela-vasilescu

 

Înainte de a pleca în concediu, este bine să verificați dacă în țara pe care ați ales-o ca destinație s-au reintrodus controale la graniță. Austria, Germania, Danemarca, Suedia și Norvegia sunt state care oricum au luat această decizie încă de anul trecut. Măsura are un caracter temporar și a fost prelungită în luna mai pentru încă șase luni la recomandarea Comisiei Europene. Aceasta pentru a răspunde amenințării la adresa ordinii publice și a securității interne care rezultă din deplasările secundare ale migranților în situație neregulamentară.

Actualele reguli ale Uniunii Europene prevăd că libera circulație în spațiul Schengen poate fi suspendată, în situații excepționale și numai cu titlu temporar. Comisarul pentru migrație și afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, a declarat recent : „Schengen este una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene și ambiția noastră supremă, care a rămas neschimbată, este ca spațiul Schengen să revină la normal. Între timp, întrucât ne confruntăm în continuare cu deficiențe la frontierele externe, acest lucru necesită adoptarea unor măsuri temporare pentru a permite prelungirea, cu titlu excepțional, a controalelor la frontierele interne. Grecia în special, dar și țările de pe ruta Balcanilor de Vest găzduiesc încă un număr mare de solicitanți de azil și de migranți în situație neregulamentară, existând riscul ca aceștia să efectueze deplasări secundare. Grecia a făcut progrese considerabile și se află pe calea cea bună, iar Comisia Europeană oferă în mod continuu un sprijin amplu autorităților elene.”

AUDIO:


Etichete controale,spațiul Schengen,măsuri migranți,atentate,frontiere interne

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live