Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Septembrie 2017
Vizualizari: 939
Comentează add

Autorităţile vor monitoriza dacă majorarea preţului combustibililor (generată de supraaciză ) se va regăsi în profitul companiilor care plătesc impozit la bugetul de stat.

Controale la benzinării și la companiile de profil

radiojurnal

Foto: Arhivă

Autorităţile vor monitoriza dacă majorarea preţului combustibililor (generată de supraaciză ) se va regăsi în profitul companiilor care plătesc impozit la bugetul de stat, a afirmat, astăzi, ministrul de finanţe, Ionuţ Mişa.

El spune că înainte de punerea în aplicare a măsurii a discutat cu marii actori de pe piaţa de carburanţi :

Ionuţ Mişa: "Am primit analize din partea lor. Le-am prezentat şi analizele pe care le-am avut noi. Indiscutabil că am avut discuţii legate şi de menţinerea preţului la pompă. Nu am avut angajamente din acest punct de vedere. Controlăm toate companiile care pe baza riscului fiscal generează suspiciuni la nivelul bugetului de stat".

Şi Consiliul Concurenţei va intensifica verificările la benzinării şi dacă va fi cazul vor fi luate măsuri, a declarat preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu:

Bogdan Chiriţoiu: "Strângem preţurile de la toate companiile pe care le-au practicat înainte de creşterea accizei, dar şi pe care le practică acum, după creşterea accizei. Dacă vă aduceţi aminte am făcut un lucru similar când s-a redus TVA-ul ca să vedem cum au evoluat preţurile la alimente. Acelaşi lucru îl facem în momentul de faţă la carburanţi. Dacă vom avea semnale că s-a profitat de ocazie pentru avea creşteri excesive nejustificate de preţ atunci o să intervenim".

De la sfârşitul săptămânii trecute, mai precis de la 15 septembrie, a intrat în vigoare supraacciza la carburanţi, creşterea pentru benzină şi motorină fiind de 16 bani pe litru, iar măsura a dus la majorarea preţurilor la pompă.

O a doua etapă de creştere a accizei este prevăzută pentru 1 octombrie.


Etichete accizepreturiprofitbenzinariicontroale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live