Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Mai 2022
Vizualizari: 200
Comentează add

Orașul Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina, a fost eliberat de presiunea artileriei inamice, iar armata ucraineană a împins forțele ruse spre graniță.

Contraofensiva ucraineană continuă

florin-lepadatu

Clădire administrativă din Harkov afectată de atacurile armatei ruse. Foto Serghey Kozlov

Orașul Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina, a fost eliberat de presiunea artileriei inamice, iar armata ucraineană a împins forțele ruse spre graniță, având capacitatea de a lovi liniile logistice ale rușilor.

 

Armamentul greu primit de Ucraina de la aliați permite lovirea cu precizie a țintelor și poate provoca distrugeri masive ale echipamentelor armatei ruse.

 

În ultimele zile, în bătălia pentru Harkov, armata rusă a pierdut un întreg batalion, încercând să oprească ofensiva Ucrainei spre râul Siversky Donetsk.

 

Ministerul apărării de la Kiev estimează că 73 de unități blindate au fost distruse și peste 700 de ruși au murit în bătălie.

 

Anterior acestor lupte, forțele armate ale Ucrainei au recâștigat controlul în orașele Oleksandrivka, Fedorivka, Ukrainka, Shestakovo, Peremoha și Cherkaski Tyshky.

 

Potrivit comandamentului general al armatei de la Kiev, armata rusă se regrupează pe axa Izium – Donețk – Lugansk, iar contraofensiva ucraineană continuă, ne-a relatat trimisul RRA, Ilie Pintea.


Etichete ucrainarazboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live