Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

4 August 2015
Vizualizari: 1058
Comentează add

Sindicatele au semnat cu administrația Complexului Energetic Hunedoara prelungirea cu încă un an a contractului colectiv de muncă, expirat la întâi august.

Contractul colectiv al angajaților CEH, prelungit încă un an

ilie-pintea

Athivă Foto: Ilie Pintea.

După două luni de negocieri, sindicatele au semnat cu administrația Complexului Energetic Hunedoara prelungirea cu încă un an a contractului colectiv de muncă, expirat la întâi august.

Potrivit liderilor de sindicat, au fost făcute ajustări minore ale facilităților de care beneficiază angajații, în ciuda solicitării de a fi reduse masiv, dar cea mai importantă modificare a contractului constă în faptul că angajații din subteran vor fi plătiți în funcție de productivitatea muncii, nu în regie, ca până acum.

Pe de altă parte, noul contract colectiv prevede și fonduri mai puține pentru plata salariilor compensatorii, în condițiile în care Complexul Energetic Hunedoara se pregătește să disponibilizeze 540 de angajați.

Cristian Iștoc, liderul angajaților din sectorul energetic al Complexului, a declarat că reducerile de felul acesta sunt încă un semnal negativ din partea administrației, care ar trebui să aibă în vedere măsuri concrete de rentabilizare.

Negocierea acestui acord nu a fost lipsită de probleme: energeticienii de la Termocentrala Mintia au protestat timp de două zile săptămâna trecută, solicitând încheierea unui nou contract colectiv de muncă la nivel de unitate sau prelungirea celui deja existent, fără să fie afectate drepturile câştigate în timp de sindicat, iar liderii minerilor amenințau cu greva generală dacă nu erau adoptate soluțiile găsite după negocieri.

Prelungirea contractului colectiv de la Complexul Energetic Hunedoara a fost avizată favorabil de Consiliul de Administrație abia ieri după amiază, deși documentele au fost transmise încă de săptămâna trecută.


Etichete Complexul Energetic Hunedoarasindicatecontract colectiv de muncaangajatidisponibilizariCEHprelungit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live