Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Martie 2017
Vizualizari: 564
Comentează add

Contractele colective de muncă la nivel de ramură vor redeveni obligatorii, anunţă ministrul pentru Dialog Social, Gabriel Petrea

Contractele colective de muncă la nivel de ramură "redevin obligatorii"

radiojurnal

Foto: Arhivă. 

Contractele colective de muncă la nivel de ramură vor redeveni obligatorii, a anunţat ministrul Consultării Publice şi pentru Dialog Social, Gabriel Petrea.

Prevederea va face parte din noua lege a dialogului social, ce va fi lansată în dezbatere publică imediat după intrarea în vigoare a Legii salarizarii unice în sistemul bugetar.

Ministrul a explicat că în acest fel toţi angajaţii, atît cei de la stat cât şi cei din companiile private, vor fi protejaţi:

Gabriel Petrea: Ne dorim în perioada imediat următoare să modificăm Legea 62 privind dialogul social şi HG 1260 privind ramurile de activitate, care este solicitat de partenerii sociali astfel încât să ajungem să avem din nou contracte colective de muncă la nivel de ramură. Este un deziderat, în România în momentul de faţă nu se mai întâmplă lucrul ta şi cred eu că salariaţii trebuie protejaţi prin aceste contracte colective la nivel de ramură.


Etichete contracte colective de muncaramuraangajatoriministrugabriel petrea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live