Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Ianuarie 2020
Vizualizari: 648
Comentează add

Lucrările se vor realiza cu bani europeni, a anunţat, ieri, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate - Delta Dunării.

Contracte de finanţare ptr modernizarea porturilor din Tulcea şi Isaccea

radiojurnal

  Foto: Sorin Cealera

Singurele porturi din România pentru care s-au semnat până acum contracte de finanţare pentru modernizare sunt cele din Tulcea şi Isaccea.

Lucrările se vor realiza cu bani europeni, a anunţat, ieri, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate - Delta Dunării.

Corespondenta RRA la Tulcea, Luisa Rosetti a aflat amănunte de la preşedintele Asociaţiei, Ilie Petre. 

Ilie Petre: Pe programul naţional sunt depuse doar patru proiecte, toate regăsindu-se în teritoriul ei. Şi aici vorbim de două proiecte în Tulcea - faleza Tulcei şi portul industrial -, depuse de APDM, şi două proiecte la Isaccea - la fel, un proiect depus de APDM pentru dezvoltarea portului şi un proiect pentru trecerea de tip Ro - Ro. 

Trecerea Ro - Ro este aproape finalizată, precizează Corespondenta RRA , care a discutat cu preşedintele Ilie Petre şi despre acest loc. 

lie Petre: În port sunt executate o parte din lucrări, dar sunt executate de firma care deţine activitatea. Dar în cadrul contractului, din câte ştiu eu, nu sunt lucrări foarte ample, pentru că vorbim de două tipuri de lucrări acolo, lucrări care sunt asumate prin contract şi lucrări pe care firma le-a făcut înainte de semnarea contractului. 

Valoarea totală a lucrărilor care se vor efectua în Porturile Isaccea şi Tulcea prin Programul Operaţional Infrastructură Mare este de 235 de milioane de lei. Alte trei proiecte sunt întocmite de autorităţile tulcene pentru modernizarea unor infrastructuri portuare; bugetul total al acestora este estimat la 90 de milioane de euro.


Etichete tulceaisacceaporturi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live