Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

27 Iunie 2017
Vizualizari: 1351
Comentează add

Premierul Boiko Borisov a anunțat că pierderile anuale de pe urmă contrabandei de carburanți se cifrează la peste 1 miliard de leva (500 milioane de euro).

Contrabandă cu benzină în Bulgaria

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto: Arhivă.

La consfătuirea națională a Ministerului de interne, primul ministru Boiko Borisov a anunțat că pierderile anuale de pe urmă contrabandei de carburanți se cifrează la peste 1 miliard de leva (500 milioane de euro).

Boiko Borisov a declarat că verificările efectuate în ultimele săptămâni de ofițeri din Serviciul național de combatere a crimei organizate și Agenția pentru securitate națională /DANS/ au demonstrat că „din 900 benzinării, 900 trimit date false spre fisc prin manipularea programelor sistemului de conexiune permanentă”.

„Pe hârtie totul este în ordine. Pompele sunt sigilate dar sectorul carburanților aduce pagube bugetului evaluate la 500 de milioane de euro pe an,” a spus Borisov.

Din benzinării spre fisc pleacă informații care nu au nimic comun cu realitatea.

3500 de benzinării au montate dispozitive fiscale menite să informeze în timp real fiscul pentru cantitățile desfăcute. În afara sistemului rămân alte 1000 de benzinării de uz intern neconectate la fisc pentru că – teoretic - nu vând carburanți unor clienți externi.

Primul ministru și-a exprimat convingerea că în acest an bugetul va putea primi în plus 1,3 miliarde leva – 650 de milioane de euro, de pe urmă reducerii contrabandei numai în sectorul carburanților. Din Ministerul de finanțe au anunțat o cifra de 10 ori mai mică. Măsurile de securizare a sistemelor electronice fiscale vor costa milioane de euro ce urmează a fi plătite de proprietarii benzinăriilor.

Borisov a mai declarat că în ultimele luni contrabanda de țigări a fost redusă de la aproape 40 la 8% din totalul vânzărilor.

Primul ministru și procurorul general Sotir Țațarov, care a participat la consfătuire, nu au anunțat nume sau cifre concrete pentru traficanți arestați și dosare pe rol – fie pentru contrabanda de țigări fie pentru cea de carburanți.

Anul trecut, Borisov a anunțat că în buget au intrat 1,5 miliarde euro în plus din reducerea contrabandei. Și atunci au lipsit nume de contrabandiști arestați sau condamnați.

În timpul vizitei sale la Sofia, președintele concernului „Lukoil” Vaghit Alekperov a declarat că legislația bulgară înlesnește fraudele cu carburanți.

El a atras atenția asupră numărului inexplicabil de mare de benzinării în țara fața de cel din România - cu o populație de aproape trei ori mai mare.


Etichete contrabandacarburantiBulgariaBoiko Borisov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live