Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

5 Ianuarie 2012
Vizualizari: 1493
Comentează add

Ministrul finanţelor Gheorghe Ialomiţianu a declarat la Radio România Actualităţi că decizia de continuare a acordului cu FMI a făcut ca România să fie percepută ca o ţară credibilă şi sigură.

Continuarea acordului cu FMI, "o decizie corectă"

bogdan-mihai

Ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. Foto: Alexandru Dolea.

Ministrul finanţelor Gheorghe Ialomiţianu a declarat la Radio România Actualităţi că decizia de continuare a acordului cu FMI a fost una corectă, care apără de derapaje pe pieţele financiare.

"România a continuat acordul cu FMI. Nu a renunţat ca alte ţări. A fost o decizie corectă care apără de derapaje pe pieţele financiare.

"Am fost nevoiţi să ne ajustăm cheltuielile pentru a nu intra în incapacitate de plată", a declarat Gheorghe Ialomiţianu.

Ministrul finanţelor a adăugat că situaţia din zona euro nu a fost favorabilă dar România este percepută ca o ţară care a luat măsuri, o ţară care prezintă siguranţă.

"În prezent România este într-o situaţie stabilă din punct de vedere macroeconomic şi are măsuri de susţine a creşterii economice", a spus Gheorghe Ialomiţianu.

Ministrul finanţelor a subliniat că în 2012 România va avea investiţii de peste 38 de miliarde de euro, mai ales în construcţii şi infrastructură.

La sfârşitul anului trecut publicaţia The Banker, care aparţine grupului Financial Times i-a acordat ministrului finanţelor Gheorghe Ialomiţianu premiul de ministru de finanţe al anului în Europa.

Filip Alexander, editorialist la publicaţia The Banker, a declarat la Radio România Actualităţi că premiul a fost obţinut pentru rezultate semnificative în implementarea reformelor structurale şi pentru menţinerea stabilităţii fiscale şi a legislaţiei fiscale.


Etichete executivguvernmajorareimpoziteGheorghe Ialomiţianu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live