Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

27 Octombrie 2020
Vizualizari: 125
Comentează add

Continuă vizita la Paris a premierului Ludovic Orban

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Guvernul României

Vizita premierului Ludovic Orban continuă la Paris, unde au fost semnate mai multe documente pentru întărirea colaborării politice, economice și militare între România și Franța. Despre concluziile de până acum, dar și despre agenda de astăzi a prim-ministrului are detalii acum, în direct, corespondenta RRA la Paris, Daniela Coman. Bună ziua!
 
Reporter: Bună ziua! A doua zi a vizitei la Paris a premierului Ludovic Orban a început dimineață, la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, la care România este de mai mulți ani candidată la aderare.
 
Premierul român a avut o întrevedere cu secretarul general al organizației mondiale, José Ángel Gurría, și a susținut o intervenție în plenul reuniunii Consiliului OCDE. Cu puțin timp în urmă, sub o ploaie fină, delegația guvernamentală, însoțită de viceprimarul pe chestiuni europene al Parisului, a vizitat Promenada "Regina Maria a României" de pe malul stâng al Senei, la doi pași de Turnul Eiffel, care poartă de un an numele reginei României, plăcuța cu noua denumire fiind dezvelită în octombrie anul trecut de majestatea sa Margareta a României.
 
În continuare, premierul Ludovic Orban va fi primit în scurt timp de președintele Adunării Naționale Franceze, iar după-amiază de cel al Senatului; iar după prânz este prevăzută o reuniune la Uniunea Patronatului Francez, MEDEF, împreună cu delegația de miniștri care îl însoțește. Vizita la Paris se va încheia diseară la ambasadă, unde va avea loc o întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești din Franța.
 
(PH)
 

Etichete premierLudovic OrbanFrantaParis(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live