Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Ianuarie 2021
Vizualizari: 133
Comentează add

"Caravana drepturilor sociale", seria protestelor sindicale față de deciziile guvernului în privința salarizării, a continuat astăzi.

Continuă protestele sindicale

florin-lepadatu

 Foto: Arhivă

"Caravana drepturilor sociale", seria protestelor sindicale față de deciziile guvernului în privința salarizării, a continuat astăzi.

În fața sediului Prefecturii Constanța, aproximativ 100 de angajați din sistemul public dar și din privat au reclamat plafonarea salariilor pentru aparatul bugetar și nivelul scăzut al salariului.

Sorin Cealera a surprins atmosfera de la protestul organizat de Confederația "Cartel Alfa".

Ion Caraignat, liderul filialei Constanţa: Nu putem trăi cu un salariu de 1.386 de lei net. A crescut salariul, domnilor colegi, cu 8 euro. Păi va trebui 100 de ani ca în România să ajungem la un salariu minim ca în UE!

Reporter: La protestul de la Constanța s-au alăturat filialele "Cartel Alfa" din Tulcea, Ialomița și Călărași, Sindicatul Național Selgros, Sindicatul Alum Tulcea, dar și polițiști și pensionari militari.

Vasile Zelcă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual: Protestele le vom continua până când acest guvern va înțelege că nu putem fi bătaia lor de joc la adresa pensionarilor, și cei din sistemul contributiv și pensionarilor militari. Suntem nemulțumiți pentru faptul că actualul guvern ne spune acum că nu are bani pentru a respecta Legea 153 privind creșterile salariale. Ne minte că dacă ar crește salariul minim pe economie s-ar adânci deficitul bugetar. Politicienii să înceteze cu această manipulare prin care încearcă să asmută pe bugetari împotriva privaților și invers, pe privați împotriva bugetarilor.

Reporter: Protestele vor continua în toată țara, până în data de 24 februarie.


Etichete protestesindicate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live