Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 20 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Anton Cazacu, Paris

6 Ianuarie 2019
Vizualizari: 514
Comentează add

Elemente violente au dat foc la mobilier urban, la motorete şi au răsturnat maşini în zone de lux ale Parisului, pe Champs-Élysées şi pe bulevardul Saint-Germain.

Continuă protestele în Franța

anton-cazacu-paris

Protestele ”Vestelor Galbene” de la Paris, decembrie 2018. Foto: Daniela Coman.

În Franţa, protestele aşa-numitelor "Veste galbene" au continuat, ieri, pentru al 8-lea weekend consecutiv.

Zeci de mii de persoane au ieşit în stradă în Paris şi în alte oraşe, însă numărul manifestanţilor a fost mai mic decât în alte ocazii şi s-au înregistrat mai puţine ciocniri cu forţele de ordine.

Corespondenţă de la Paris - Reporter: Anton Cazacu - Autorităţile afirmă că au manifestat 50.000 de persoane în total, iar comentatorii spun că protestatarii s-au mobilizat mai mult decât în urmă cu o săptămână, că ei au fost prezenţi şi vizibili şi că mesajul lor este structurat.

Ei revendică o creştere a puterii de cumpărare şi instituirea unei noi forme de participare democratică, un referendum la iniţiativa cetăţenilor.

La Bordeaux, bunăoară, au manifestat aproximativ 5000 de "Veste galbene", au avut loc şi ciocniri cu Poliţia.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Paris, unde au fost organizate mai multe manifestaţii, una dintre ele între Primăria Capitalei şi sediul Camerei Deputaţilor, unde, însă, protestatarii au fost blocaţi de forţele de ordine.

Elemente violente au dat foc la mobilier urban, la motorete şi au răsturnat maşini în zone de lux ale Parisului, pe Champs-Élysées şi pe bulevardul Saint-Germain.

Nivelul general de violenţă a fost, însă, mai scăzut decât în săptămânile trecute, în scădere a fost şi numărul persoanelor arestate.


Etichete frantaparisprotestevestele galbeneciocniri,forte de ordinepolitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live