Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Octombrie 2019
Vizualizari: 346
Comentează add

Premierul desemnat Ludovic Orban continuă discuţiile cu partenerii alături de care liberalii au reuşit să demită guvernul Dăncilă.

Continuă negocirile pentru formarea viitorului executiv

florin-lepadatu

 Ludovic Orban. Foto: Agerpres

Premierul desemnat Ludovic Orban continuă discuţiile cu partenerii alături de care liberalii au reuşit să demită guvernul Dăncilă, în încercarea de a obţine sprijin pentru învestirea noului cabinet.

Cătălin Purcaru a făcut o sinteză a tuturor declaraţiilor făcute pe această temă: "Premierul desemnat Ludovic Orban începe, a doua serie de consultări cu reprezentanţii ALDE, PMP, UDMR şi USR, iar miercuri se va întâlni cu delegaţia PRO România.

Ludovic Orban: "Vom depune lista Guvernului şi programul de guvernare joi, cel târziu vineri.

Normal, reuniunea Birourilor Permanente Reunite să fie luni şi, după părerea mea, se poate stabili un calendar de audieri care să permită votul de învestitură a Guvernului miercuri."

Majoritatea parlamentară care să susţină cabinetul Orban nu este însă clară.

Conducerea Camerei Deputaţilor a respins solicitarea USR de a introduce pe ordinea de zi a plenului proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" şi abrogarea legii recursului compensatoriu.

PSD, PRO România şi Grupul minorităţilor naţionale s-au abţinut de la vot, în timp ce reprezentanţii UDMR au lipsit.

Stelian Ion, deputat USR: "Parlamentul, în formula actuală, cu ALDE care a fost până mai ieri de la guvernare şi a făcut jocurile PSD-ului, cu PRO România, care e formată din foşti şi membri PSD, cu ceilalţi colegi de Parlament, nu pot duce mai departe niciun fel de reforme."

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a precizat că social-democraţii nu se vor implica în formarea unei majorităţi care să valideze prin vot viitorul guvern.

Marcel Ciolacu: "Noi suntem într-o zonă neutră şi nu vrem să ne implicăm în negocierile dânşilor, aprobând anumite proiecte unora sau altora."

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, afirma pe o reţea de socializare că parlamentarii formaţiunii sale susţin şi vor vota revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, proiectul privind interzicerea ocupării funcţiilor publice de către cei condamnaţi definitiv şi abrogarea Legii recursului compensatoriu, potrivit aşteptărilor electoratului propriu.

Între timp, premierul desemnat Ludovic Orban s-a întâlnit cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, care au solicitat o legislaţie stabilă şi o consultare permanentă între guvern şi mediul de afaceri. De asemenea, Ludovic Orban s-a întâlnit şi cu reprezentanţii societăţii civile, care au primit asigurări pentru continuarea dialogului social, o transparenţă a actului de guvernare şi respectarea legislaţiei."


Etichete Ludovic OrbanPNL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live