Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alis Georgescu

10 Martie 2017
Vizualizari: 714
Comentează add

Toţi angajaţii de la stat urmează să aibă inclus în sporul la salariu un voucher de vacanţă şi două norme de hrană, a anunţat ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu.

Continuă negocierile pentru legea salarizării unitare

alis-georgescu

  Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu Foto: Arhivă

Toţi angajaţii de la stat urmează să aibă inclus în sporul la salariu un voucher de vacanţă şi două norme de hrană. Însă, în acelaşi timp, nivelul total al sporurilor nu va putea să fie mai mare de 30 la sută pentru instituţiile care nu au venituri proprii, pentru a nu crea probleme la bugetul de stat, a anunţat ministrul ministrul Muncii.

Lia Olguţa Vasilescu a discutat despre legea salarizării unitare cu sindicatele din educaţie. Creşterile salariale din educaţie vor fi făcute eşalonat. Până în anul 2021, majoritatea profesorilor vor avea salariile mai mari cu peste 50%. Salariile debutanţilor din sistemul preuniversitar vor fi dublul salariului minim pe economie, ajungând până la 3.500 de lei brut pe lună. 

"Vor fi colegi, vor fi funcţii didactice, didactice auxiliare şi nedidactice care vor beneficia de creşteri mai mari, alţii, de creşteri mai mici, dar media va fi pe undeva pe la 56%. Este clar că vom discuta de un fond de premiere de 5%, care să fie distribuit pentru colegii care muncesc mai mult şi mai bine" a declarat după negocieri liderul Federaţiei Sindicale Spiru Haret, Marius Nistor.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că bugetarii vor avea în sporuri două norme de hrană şi vouchere de vacanţă.

"Absolut toată lumea va avea o distribuţie corectă a sporurilor, nu se mai întâmplă ca până acum, când unii, doar pentru că erau şefi, luau nişte sporuri foarte mari faţă de restul angajaţilor, fiind obligatoriu ca fiecare bugetar să aibă normă de hrană şi să aibă acest voucher de vacanţă. Atunci, în nivelul sporurilor trebuie să fie prinse pentru toată lumea", a anunţat Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii.

Negocierile pe tema proiectului legii salarizării unitare vor continua astăzi, la Ministerul Muncii, cu reprezentanţii sindicatelor din domeniul cultural. Proiectul ar urma să fie finalizat spre sfârşitul acestei luni.


Etichete Lia Olguţa Vasilescuvouchernormă de hranăSpiru HaretMarius Nistor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live