Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Octombrie 2019
Vizualizari: 643
Comentează add

Premierul desemnat, Ludovic Orban, se întâlneşte în această saptămână cu liderii partidelor parlamentare, dar şi cu reprezentanţii societăţii civile.

Continuă negocierile pentru formarea viitorului guvern

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Continuă negocierile pentru formarea viitorului guvern.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, se întâlneşte în această saptămână cu liderii partidelor parlamentare, dar şi cu reprezentanţii societăţii civile, pentru a discuta despre componenţa noului executiv şi programul de guvernare.

Ludovic Orban spune că are o strategie pentru a se asigura de susţinerea parlamentarilor care au votat şi moţiunea de cenzură.

Reporter Alina Stănuţă: "Astăzi şi mâine sunt prevăzute discuţii cu reprezentanţii societăţii civile, iar miercuri şi joi, premierul desemnat Ludovic Orban se întâlneşte din nou cu liderii partidelor parlamentare, în încercarea de a obţine sprijin pentru învestirea executivului.

Potrivit Constituţiei, premierul desemnat va cere în termen de 10 zile votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a guvernului.

Ludovic Orban anunţa recent că lista cu miniştrii noului cabinet şi programul de guvernare sunt aproape gata.

El şi-a exprimat încrederea că executivul pe care îl va forma va primi votul de încredere al Parlamentului.

În urma primei runde de negocieri, liderul Pro România, Victor Ponta, vorbea despre proiectul de buget pe anul viitor şi considera necesar ca Ludovic Orban să încerce mai întâi coagularea majorităţii pentru învestirea guvernului cu partidele de dreapta.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spunea că este împotriva legiferării prin ordonanţe de urgenţă şi a solicitat mai mulţi bani pentru educaţie, dar şi alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

ALDE, prin vocea liderului Călin Popescu Tăriceanu, menţiona că doreşte un guvern monocolor şi menţinerea cotei unice de impozitare, în timp ce preşedintele USR, Dan Barna, susţinea că aşteaptă să vadă astăzi şi mâine în Camera Deputaţilor cum se poziţionează liberalii faţă de iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" sau la propunerea ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin.

Premierul desemnat Ludovic Orban s-a declară optimist după ce s-a întâlnit cu liderii partidelor parlamentare, în timp ce preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, premierul demis prin moţiunea de cenzură, a reafirmat ieri că parlamentarii PSD nu vor participa la votul din Parlament."


Etichete PNLLudovic Orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live